GOOD LIFE

Η επιστήμη λέει πως το κουτσομπολιό κάνει καλό

Το να είναι κανείς κουτσομπόλης δεν θεωρείται και μεγάλο προτέρημα, μάλλον ισχύει το ακριβώς αντίθετο και κοινωνικά το κουτσομπολιό είναι μια πολύ κακή συνήθεια. Και όμως μια επιστημονική μελέτη δείχνει πως το κουτσομπολιό κάνει καλό στην υγεία σου και στις σχέσεις σου

Συγκεκριμένα οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία έκαναν ένα πείραμα εξετάζοντας την επίδραση του κουτσομπολιού στη ψυχολογία. Και αυτό που ανακάλυψαν ήταν πως όσοι κουτσομπόλευαν σε καθημερινή βάση είχαν αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης ενώ η κορτιζόλη μειώθηκε συγκριτικά με εκείνους που συζητούσαν αδιάφορα θέματα όπως για τον καιρό.

Η ωκυτοκίνη είναι γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης επειδή απελευθερώνεται μετά από τρυφερά χάδια αλλά και κατά το θηλασμό. Είναι μια ορμόνη που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους και ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς. Από την άλλη μεριά η κορτιζόλη εκκρίνεται όταν είμαστε σε κατάσταση στρες.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές το κουστομπολιό μπορεί να ενισχύσει τους φιλικούς δεσμούς με το άτομο με το οποίο επιλέγεις να κάνεις το κουτσομπολιό και απομακρύνει την κατάθλιψη και το άγχος!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!