GOOD LIFE

Πόσο πρέπει να περιμένει ένα ζευγάρι για να παντρευτεί; Η επιστήμη απαντά

Κάποια ζευγάρια μένουν μαζί για πολλά χρόνια πριν πάρουν την απόφαση να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου και άλλα μετά από έναν κεραυνοβόλο έρωτα παντρεύονται σχεδόν αμέσως μετά τη γνωριμία τους. Ποια όμως ζευγάρια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χωρίσουν και ποια να... στεριώσουν;

Μια νέα μελέτη προσπάθησε να δώσει απάντηση στο ερώτημα του πόσο διάστημα θα πρέπει να περιμένει ένα ζευγάρι πριν πάρει την απόφαση να κάνει γάμο και η απάντηση δεν είναι η αναμενόμενη.


Όπως διαβάζουμε στο jenny.gr σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Emory, τα ζευγάρια που περιμένουν τρία ή περισσότερα χρόνια για να πουν το «δέχομαι» είχαν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με εκείνους που παντρευόντουσαν νωρίτερα.  

Συγκεκριμένα οι ερευνητές έκαναν ερωτήσεις σε 3000 συμμετέχοντας σχετικά με τον έγγμο βίο τους και πόσο καιρό ήταν μαζί πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Αναφορικά με το χρόνο, διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν μετά από 2 χρόνια είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες διαζυγίου, ενώ εκείνοι που περίμεναν ένα έτος παραπάνω μείωσαν τις πιθανότητες κατά 50%.  

Επίσης ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσουν οι άνθρωποι πριν παντρευτούν είναι η διαφορά ηλικίας. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξάχθηκε στην Αυστραλία διαπίστωσε πως όσοι παντρευόντουσαν κάποιον πολύ μεγαλύτερο ή πολύ μικρότερο τους είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να οδηγηθούν σε χωρισμό, σε σχέση με τα ζευγάρια που ήταν κοντά σε ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!