GOOD LIFE

Ποιοι χάνουν πιο εύκολα τα περιττά κιλά; Οι ψηλοί ή οι κοντοί;

Ξέρουμε πως όταν κάποιος προσπαθεί να αδυνατίσει υπάρχει μια πληθώρα παραγόντων που επηρεάζουν το αν τελικά θα τα καταφέρει και πόσο εύκολα θα πετύχει το στόχο της απώλειας κιλών. Ωστόσο σίγουρα δεν φανταζόμασταν πως ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι και το ύψος του ανθρώπου!

Μια νέα μελέτη έρχεται να αποδείξει πως τελικά το ύψος (δηλαδή αν κάποιος είναι ψηλός ή κοντός) παίζει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους και τη δίαιτα, αφού για κάποιους η διαδικασία του αδυνατίσματος είναι πιο δύσκολη.
Συγκεκριμένα οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κοντοί άνθρωποι είναι αυτοί που δυσκολεύονται πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τους ψηλούς όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, καθώς οι κοντοί πρέπει να καταναλώνουν πολύ λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τους ψηλούς για να χάσουν κιλά. 

Δηλαδή ακόμα κι αν έχετε το ίδιο επίπεδο δραστηριότητας και το ίδιο επίπεδο γενικής υγείας, ο ψηλότερος φίλος σας θα είναι σε θέση να τρώει περισσότερο και να χάνει περισσότερο βάρος από εσάς, που είστε πιο κοντός.

Και επειδή πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες για να δείτε τα αποτελέσματα στο βάρος σας, σίγουρα το συναίσθημα είναι αποκαρδιωτικό. 

Και όπως αναφέρει το bovary.gr υπάρχει εξήγηση για όλο αυτό: Οσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός σας. Οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα και αυτό συμβαίνει λόγω του ύψους τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!