MEN'S GUIDE

Προλαβαίνεις να "χτίσεις" κορμί για παραλία; Μάθε πόσο χρόνο χρειάζεσαι

Αυτή την περίοδο παρουσιάζονται οι περισσότερες εγγραφές στα γυμναστήρια, καθώς πολλοί σπεύδουν να ξεκινήσουν εντατικές προπονήσεις για να να "χτίσουν" κορμί για τις εξορμήσεις στις παραλίες. Προλαβαίνουν όμως να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι;

Η απάντηση ίσως σε απογοητεύσει, αλλά αν έχεις προγραμματίσει διακοπές τον Αύγουστο κάτι προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι τότε.

Για να είσαι σε φόρμα: Χρειάζεσαι περισσότερες από έξι εβδομάδες για να δεις αποτελέσματα στον καθρέφτη μετά την έναρξη της προπόνησης.

Για να αποκτήσεις γράμμωση και όγκο: Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον διαπιστώνει ότι για να φτιάξει ένας άντρας, κάτω των 40 ετών, μυϊκό σύστημα (ξεκινώντας από το μηδέν), απαιτούνται 2 χρόνια συστηματικής προπόνησης. Ωστόσο, οι πρώτοι 3 έως 6 μήνες είναι οι πιο αποτελεσματικοί, με τους μυς να είναι ορατά αναπτυγμένοι.

Φυσικά θα πρέπει να θυμάσαι πως το ζητούμενο δεν είναι να γυμνάζεσαι μόνο 3 μήνες μέχρι το καλοκαίρι. Η εκγύμναση είναι τρόπος ζωής, είναι μια συνεχής διαδικασία. Αντί να εστιάζεις στο χρόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις κορμί για παραλία, επικεντρώσου στην υιοθέτηση των συνηθειών. Το να τρέφεσαι καλά και να ασκείσαι θα σε βοηθήσει. Μέσα σε δύο εβδομάδες, θα αρχίσεις να νιώθεις τα οφέλη της άσκησης και της σωστής διατροφής. Μέσα σε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες, το σωματικό λίπος θα μειωθεί και η μυϊκή μάζα, η δύναμη και η αντοχή θα αυξηθούν. Σύντομα θα ακολουθήσει και η ευελιξία. Έτσι, θα χρειαστεί να αυξήσεις την ένταση της προπόνησης. Αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία και καθώς το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης αυξάνεται, θα νιώθεις και θα δείχνεις καλύτερος.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!