WOMEN'S GUIDE

Συμβουλές για να αποφύγετε τις πανάδες στο δέρμα φέτος το καλοκαίρι;

Οι πανάδες, αυτές οι αντιαισθητικές δυσχρωμίες που κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος, προκαλούνται λόγω της έκθεσης στον ήλιο και φυσικά μπορεί κανείς να προλάβει την εμφάνισή τους, αρκεί να λάβει τα σωστά μέτρα.

Και η ιδανική περίοδος για να προσπαθήσετε να προλάβετε την εμφάνισή τους, είναι τώρα την άνοιξη, πριν ακόμα αρχίσουν οι συχνές εξορμήσεις στις παραλίες και ενώ ο ήλιος ακόμα δεν είναι τόσο καυτός (είναι όμως πάντα επικίνδυνος). Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θυμάστε πως είναι πολύ πιο εύκολο να προλάβετε την εμφάνιση πανάδων, παρά να προσπαθήσετε να τις εξαφανίσετε όταν πια θα έχουν ήδη κάνει "κατάληψη" στην επιδερμίδα του προσώπου και άλλων σημείων του σώματός σας όπως, ο λαιμός, το μπούστο και οι ώμοι.

Για να καταλάβουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εμφάνισης πανάδων, θα πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι. Όπως διαβάζουμε στο omorfamystika.gr, οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν διαταραχή της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Συχνά μπορεί να αναφέρονται και ως πανάδες, μέλασμα ή χλόασμα. Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται πολύ στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ ή τα χέρια. Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλιακές ομάδες. Διατηρώντας την ενυδάτωση του δέρματος, προσώπου και χεριών σε φυσιολογικά επίπεδα, απομακρύνουμε τον κίνδυνο αυτό.Είναι γνωστό ότι η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων του δέρματος και καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αποτέλεσμα η γήρανση του δέρματος, η χαλάρωση, οι πανάδες και κηλίδες αλλά και ενίοτε ο δερματικός καρκίνος.

Πως θα αποτρέψετε την εμφάνισή τους

  • Για να αποφύγετε τον σχηματισμό των πανάδων στο δέρμα φροντίζετε κάθε πρωί να βάζετε μετά την ενυδατική κρέμα, και μία αντιηλιακή τόσο στο πρόσωπο-λαιμό και ντεκολτέ όσο και στα χέρια. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να έχει υψηλό δείκτη προστασίας SPF30. Η χρήση της αντηλιακής κρέμας προστατεύει το δέρμα όχι μόνο από τις πανάδες αλλά και τη φωτογήρανση. Πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2-3 ώρες γιατί η δράση της διαρκεί τόσο.
  • Το βράδυ, αφού καθαρίσετε καλά το δέρμα, χρησιμοποιείτε κρέμα με αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C, που βοηθά στην καθαρότητα του δέρματος και στο ομοιόμορφό του χρώμα. Χρησιμοποιείτε την κατάλληλη κρέμα ανάλογα με την ηλικία σας.
  • Αποφεύγετε όσο μπορείτε το κάπνισμα που αφυδατώνει το δέρμα και πίνετε πολύ νερό καθημερινά.
  • Η πλούσια διατροφή σε αντιοξειδωτικά βοηθά στην πρόληψη των πανάδων.

Τι να προσέχετε

Οι λευκαντικές κρέμες προσώπου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το δέρμα είναι μαυρισμένο ή σε περιόδους όπου υπάρχει έντονη έκθεση στον ήλιο, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν έντονο και δυσανάλογο αποχρωματισμό του δέρματος. Συστήνεται η χρήση τους κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, όπου η επιδερμίδα εκτίθεται λιγότερο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι η χρήση ειδικού αντιηλιακού προϊόντος κατά των πανάδων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!