GOOD LIFE

Βιταμίνες Γ, Δ, Ε και καλή ζωή!

Οι βιταμίνες είναι συνυφασμένες με την καλή ζωή και η κατανάλωσή τους μέσα από μια ισορροπημένη και πλούσια σε ποικιλία διατροφή, επιβάλλεται! Ωστόσο, πολλές φορές χρειάζεται να ενισχύσουμε την ποσότητα των βιταμινών που λαμβάνουμε, αφού η παραγωγή τους από τον οργανισμό μας κάποιες φορές είναι ελλιπής.

Για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να δυναμώσουμε τα οστά και τα δόντια, για να λάμπει ξανά το δέρμα μας και για να βοηθήσουμε στην καλύτερη ροή του αίματος, οι βιταμίνες Γ, Δ και Ε είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητες.

 

Σε ποιες ομάδες τροφών μπορούμε να τις βρούμε;

 

Βιταμίνη Γ

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το δέρμα και τους συζευκτικούς ιστούς, τα φλεβικά και αρτηριακά τοιχώματα, τα ούλα, την οπτική οξύτητα, το γερό νευρικό σύστημα, την καλή διάθεση, την πνευματική συγκέντρωση, τον ύπνο, την αντίσταση στο άγχος, την ανάπτυξη των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων.

Μπορείς να τη βρεις σε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά (κυρίως φραγκοστάφυλα, ακτινίδια, εσπεριδοειδή, φράουλες, μάραθος, σπανάκι) και εποχιακά λαχανικά σε πιπεριές, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, λάχανα, πράσα, αντίδια, κοκκινογούλια, ραδίκια, κρεμμύδια, πατάτες, μήλα.

 

Βιταμίνη Δ

Παράγεται στην επιδερμίδα εξαιτίας των ηλιακών ακτίνων. Τον χειμώνα ο οργανισμός χρειάζεται τη λήψη συμπληρωμάτων Βιταμίνης Δ μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή.

Ενισχύει την υγεία των δοντιών, των οστών, βοηθά στα γερά νεύρα, στην αισιόδοξη διάθεση, στη χαλάρωση και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείς να τη βρεις στο ψάρι (τόνος, ρέγγα), μουρουνέλαιο, κρόκοι αυγών, μανιτάρια.

 

Βιταμίνη Ε

Είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος (σε περίπτωση πληγών), για την ροή του αίματος, την όραση και τη γονιμότητα. Προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά από τις ελεύθερες ρίζες (φυσικό αντιοξειδωτικό), δρα προληπτικά κατά της αρτηριοσκλήρωσης, των φλεγμονών και της διαδικασίας της γήρανσης.

Τη λαμβάνεις από λάδια και φυτικά λίπη (ηλιανθέλαιο, λάδι σόγιας), καρύδια και φουντούκια, αμύγδαλα, σιτάρι και ψωμί ολικής αλέσεως και εποχιακά, από καρύδια, σπανάκι, λάχανο, κόκκινη κολοκύθα.

Όταν έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες σε βιταμίνες από αυτές που ο οργανισμός μας μπορεί να παράξει, τότε καλό είναι να ενισχύουμε την καθημερινή μας δοσολογία με συμπληρώματα βιταμινών. Μπορούμε να βρούμε βιταμινούχα συμπληρώματα σε μορφή ταμπλετών, δισκίων αλλά και σε πόσιμη μορφή, που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες και προβλήματα, σαν αυτά που βρίσκει κανείς στα καταστήματα Holland & Barrett!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!