GOOD LIFE

6 φυτά που θεωρείται πως φέρνουν τύχη [εικόνες]

Τώρα που μπήκε η Άνοιξη πολλοί αποφασίζουν να ασχοληθούν με την κηπουρική. Αν λοιπόν σκέφτεστε τι νέο να φυτέψετε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, τα φυτά της λίστας εδώ και αιώνες θεωρείται πως φέρνουν καλοτυχία.

1. Παιώνιες: Η Παιώνια όχι μόνο είναι είνα από τα πιο όμορφα λουλούδια αλλά αντιπροσωπεύει και την καλή τύχη, για αυτό και συχνά χρησιμοποιείται στις νυφικές ανθοδέσμες.



2. Δεντρολίβανο: Το δεντρολίβανο είναι γνωστό για την χρησιμότητα του στη μαγειρική και τη βοτανοθεραπεία. Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως από την αρχαιότητα θεωρείται σύμβολο καλής τύχης και επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης.



3. Βασιλικός: Ένα ακόμη γνωστό αρωματικό βότανο που θεωρείται εδώ και αιώνες από τα πιο ιερά και ευλογημένα φυτά. Μπορείτε να φυτέψετε βασιλικούς για προστασία και αγάπη.



4. Δάφνη: Γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά. Υπήρξε το ιερό δέντρο αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. Η δάφνη ταυτίζεται με τη δόξα, τη νίκη και την υπεροχή. Στην αρχαιότητα ήταν επίσης γνωστές οι θεραπευτικές της ιδιότητες. Λένε ότι είναι γούρι για όλη τη χρονιά όταν πιάσεις ή πάρεις από τον ιερό χώρο φύλλα δάφνης. 



5. Σκόρδο: Το σκόρδο όχι μόνο θεωρείται εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό αλλά συμβολίζει την προστασία, την θεραπεία, τον εξορκισμό και προστατεύει από κλοπή, ενώ στην αρχαία Ρώμη οι σκορδώνες (κηπάρια με σκόρδα στους κήπους) ήταν σύμβολο καλοτυχίας και ευημερίας και κοσμούσαν τα σπίτια των πλουσίων.



6. Ροδιά: Είναι δημοφιλής ως σύμβολο καλοτυχίας και ευτυχίας. Τα σπόρια στο εσωτερικό του συμβολίζουν την αφθονία, την ομορφιά τον πλούτο και τη γονιμότητα. 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!