WOMEN'S GUIDE

5 λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες όταν πατήσουν τα 30

Συχνά όταν μια γυναίκα μπει στην τρίτη δεκαετία της ζωής της, νιώθει σαν να πατήθηκε ένα μαγικό κουμπί και χτύπησε ο συναγερμός πως πρέπει να αλλάξει σχεδόν τα πάντα στη ζωή της ή να συμβιβαστεί με αυτά που έχει.

Μολονότι πλειάδα ερευνών και μελετών με ειδικά ερωτηματολόγια έχουν δείξει πως οι τριαντάρες γυναίκες δείχνουν να είναι πιο ευτυχισμένες και πιο ικανοποιημένες από τη ζωή τους συνολικά (κοινωνικές έρευνες έχουν δείξει πως σε αυτή την ηλικία - και αργότερα- οι γυναίκες αισθάνονται επαγγελματικά, συναισθηματικά ακόμα και σεξουαλικά πιο ασφαλείς και σίγουρες) πολλές γυναίκες αντί να απολαύσουν τα θετικά της ωριμότητας που σηματοδοτούν τα 30something χρόνια τους, παθαίνουν πανικό.
Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν πολλές τριαντάρες.

1. Πιστεύουν ότι τα 30 είναι «σταθμός»: Πρέπει να παντρευτούν, να αγαπήσουν, να κάνουν παιδιά. Πότε; Στα 30! Μια σκέψη που αγχώνει, σε οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και μπορεί να σε κάνει δυστυχισμένη. Κάθε ηλικία προσφέρεται για εμπειρίες και η καθεμιά από εμάς καθορίζει πότε θα τις ζήσει και πότε όχι.

2. Δεν διασκεδάζουν όπως παλιότερα: Δουλεύουν περισσότερο, περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι παρέα με την "μόνιμη" πλέον σχέση τους.... και όμως πολλές γυναίκες ξεχνούν πως η διασκέδαση είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία και αυτή ανανεώνει όλες τις σχέσεις. 

3. Εγκαταλείπουν τα νεανικά τους όνειρα: Στην ηλικία των 30 δεν είναι διόλου απίθανο να έχεις "βολευτεί" επαγγελματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να εγκαταλείψεις όλα τα όνειρά σου. Άλλωστε έχεις πολλά ακόμη χρόνια μπροστά σου για να τα κηνυγήσεις και όποια και αν είναι η κατάσταση στη ζωή μιας γυναίκας στα 30 της χρόνια, σίγουρα θα μετανιώσει πολλές δεκαετίες αργότερα αν δεν έκανε εκείνο το ταξίδι που πάντα ονειρεύονταν ή δεν τόλμησε ένα επιχειρηματικό πρότζεκτ. Ίσα ίσα που τα 30 θεωρούνται η ιδανική ηλικία για να υλοποιήσεις πολλά από όνειρα ζωής.

4. Δεν ακούν το ένστιτκό τους και τις τυφλώνουν τα "θέλω" τους: Οι περισσότερες γυναίκες στα 30 σκέφτονται να κάνουν την δική τους οικογένεια, αλλά λίγες αναρωτιούνται αν είναι έτοιμες να κάνουν παιδί ή αν όλα αυτά είναι όσα θα τις κάνουν ευτυχισμένες. Επίσης σε αυτή την ηλικία πολλές θέλουν τον τέλειο γάμο, το τέλειο σπίτι, τις τέλειες συνθήκες και συχνά ξεχνούν πως μια σχέση απαιτεί ρεαλισμό, συμβιβασμούς και υπομονή.

5. Ανέχονται… όσα δεν θα έπρεπε και συμβιβάζονται από φόβο: Η ηλικία των 30 αγχώνει πολλές γυναίκς που δεν χωρίζουν, ούτε βάζουν τέλος ακόμα και στις πιο προβληματικές σχέσεις από φόβο πως δεν θα βρουν ξανά ένα ταίρι. Άλλο είναι η υπομονή σε μια σχέση και άλλο ο συμβιβασμός και η ανοχή των πάντων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!