MEN'S GUIDE

Ένας μπαμπάς είχε μια έξυπνη ιδέα για να βοηθήσει το ντροπαλό γιο του

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να κάνουν φίλους στο σχολείο. Όμως ένας μπαμπάς είχε μια πανέξυπνη ιδέα για να βοηθήσει το γιο του και έγινε παράδειγμα μίμησης για πολλούς πατεράδες.

Ο συγκεκριμένος μπαμπάς ονομάζεται Dominick Cabalo και ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και πλέον έχει γίνει γνωστός στην χώρα του και στα social media ως ο "lunch bag dad", δηλαδή ο μπαμπάς της σακούλας με το κολατσιό . 

Όπως γράφει στο Bored Panda, όταν ο γιος του σε ηλικία 4 ετών που πήγε στον παιδικό ήταν ιδιαίτερα ντροπαλός. Τότε ο μπαμπάς για να βοηθήσει το γιο του να κάνει νέους φίλους άρχισε να ζωγραφίζει τη σακούλα του μεσημεριανού του φαγητού με γνωστούς και αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα άλλα παιδιά να πλησιάζουν το γιο του και να τον ζητούν πληροφορίες για τις ζωγραφιές. 

 

Και κάπως έτσι ο μικρός άρχισε σταδιακά να επικοινωνεί με τους συμμαθητές του και απέκτησε φίλους. 

Ο lunch bag dad εξηγεί:

"Συνήθως οι γονείς ετοιμάζουν σπιτικά γεύματα για το παιδί τους και πιστεύουν ότι η δουλειά τους γίνεται. Οχι όμως για μένα. Το εξέλιξα λίγο περισσότερο. Για περίπου τέσσερα χρόνια, ζωγράφιζα τις χάρτινες σακούλες που έβαζα το μεσημεριανό γεύμα του γιου μου που έτρωγε στο σχολείο. Και έχω ήδη διακοσμήσει εκατοντάδες τσάντες μέχρι στιγμής.

Παρόλο που είναι πια είναι στο γυμνάσιο, συνεχίζει να παίρνει μαζί του κολατσιό μέσα σε μια ζωγραφισμένη χάρτινη σακούλα. Ακόμα και για τα σνακ στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, έπρεπε να ζωγραφίζω τις σακούλες" λέει ο μπαμπάς ο οποίος πλέον συχνά ζωγραφίζει μαζί με το γιο του τις σακούλες.

"Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μεσημεριανό γεύμα είναι το πιο δημιουργικό", αναφέρει ο Dominick.

Το παράδειγμα του Dominick μας θυμίζει πως αρκεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο παιδί μας και να έχουμε λίγη φαντασία για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε έμμεσα ακόμα και σε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα όσο είναι η κοινονικοποίηση ενός παιδιού στο σχολικό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!