GOOD LIFE

Ένα ρόφημα με λεμόνι υπόσχεται να σε βοηθήσει με 3 μόνο τρόπους

Οι διατροφολόγοι τονίζουν πως είναι μύθος πως ένα ρόφημα με λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά ή να κάνεις detox. Βοηθά όμως στην υγεία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού σου συστήματος και μπορεί να σου χαρίσει ευεξία.

Συγκεκριμένα  τα ροφήματα με βάση το νερό και το λεμόνι συνιστούν μια πηγή βιταμίνης C και φυτικών συστατικών, που βοηθούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού (σ.σ. βιταμίνη C και ψευδάργυρος) συστήματος, προστατεύουν από διάφορες ασθένειες, όπως π.χ. καρδιαγγειακά, ενώ το κιτρικό οξύ του λεμονιού μειώνει τον κίνδυνο νεφρολιθίασης.

Επίσης, επειδή ένα μέρος του πολτού του λεμονιού μπαίνει στο μείγμα του με το νερό, οι πηκτίνες του ευνοούν και «ταΐζουν» φιλικούς μικροοργανισμούς του εντέρου, προστατεύοντας το πεπτικό.

Τέλος, φαίνεται πως το άρωμα του λεμονιού, προερχόμενο από τα αντίστοιχα αιθέρια έλαιά του, μπορεί να απαλύνει το στρες και να βελτιώσει τη διάθεση.

Τα υλικά για να φτιάξεις εύκολα ένα ρόφημα λεμονιού

8 ποτήρια χλιαρό νερό
χυμό από έξι λεμόνια
1/2 φλιτζάνι μέλι
10 φύλλα μέντας ή δυόσμου

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και την αφήνετε στην άκρη (ή στο ψυγείο) για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε  να αρωματιστεί το νερό από τη μέντα ή το δύοσμο. 

Μετά μπορείτε να καταναλώσετε το ρόφημα πριν ή μαζί με κάθε γεύμα (αν θέλετε βάζετε παγάκια για να είναι πιο δροσερό) και να το πίνετε χλιαρό το πρωί.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!