GOOD LIFE

11 μάλλον άγνωστα οφέλη του αγγουριού

Το αγγούρι είναι μάλλον παρεξηγημένο ως λαχανικό με πολλούς να θεωρούν πως λόγω της διακριτικής γεύσης του (είναι σχεδόν άγευστο) δεν έχει μεγάλη διατροφική αξία.

Ωστόσο οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως το αγγούρι περιέχει πλειάδα χρήσιμων για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά και έχει πολλά οφέλη.

1. Ρυθμίζει το pH: Ο χυμός αγγουριού περιέχει αλκαλικά στοιχεία που μπορούν να ρυθμίζουν το pH του αίματός σας, κάτι που με τη σειρά του ουδετεροποιεί την οξύτητα. Αυτός ο χυμός μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός όσον αφορά το γαστρικό έλκος και το έλκος δωδεκαδάκτυλου.

2. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση: Το νάτριο και τα διάφορα μεταλλικά στοιχεία που προαναφέραμε μπορούν αποδεδειγμένα να ρυθμίσουν την αρτηριακή σας πίεση.

3. Βοηθά στο χτίσιμο των συνδετικών ιστών: Καθώς αποτελεί μια σπουδαία πηγή πυριτίου, το αγγούρι βοηθά στο σωστό χτίσιμο των συνδετικών ιστών στο σώμα μας όπως στους μύες, στους τένοντες, στα οστά, στους συνδέσμους και στους χόνδρους.

4. Είναι δροσιστικό: Πιείτε ένα ποτήρι χυμό αγγουριού και σέλερι, ώστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

5. Είναι διουρητικό: Το αγγούρι έχει την ικανότητα να απομακρύνει από τον οργανισμό μας τις άχρηστες ουσίες μέσω των ούρων. Αυτό ωφελεί άμεσα και τα νεφρά, διαλύοντας την πέτρα.

6. Καταπολεμά τις φλεγμονές: Το αγγούρι μπορεί να αντιστρέψει τη δράση του ουρικού οξέος, που είναι υπεύθυνο για τις φλεγμονές στις αρθρώσεις. Μπορεί επίσης να αποδειχθεί αποτελεσματικό και σε άλλες παθήσεις, όπως στο άσθμα και στην ουρική αρθρίτιδα.

7. Βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών: Ο χυμός του αγγουριού περιέχει θείο και σιλικόνη, που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Μπορείτε να αναμίξετε αυτό το χυμό με σπανάκι, καρότο ή μαρούλι.

8. Κάνει θαύματα στα πρησμένα μάτια: Η κατακράτηση νερού στο σώμα μας μπορεί να δημιουργεί πρησμένα μάτια, όταν ξυπνάμε το πρωί. Για να μειώσετε το πρήξιμο, απλά τοποθετήστε δύο φέτες αγγουριού στα μάτια σας και αφήστε τες να δράσουν για 10 λεπτά.

9. Αποτελεί φάρμακο για τις δερματικές παθήσεις: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, το αγγούρι περιλαμβάνεται σε πολλές κρέμες ομορφιές για την αντιμετώπιση της ακμής, της ψωρίασης, του εκζέματος κλπ.

10. Βοηθά στην αντιμετώπιση ηλιακού εγκαύματος: Όπως αναφέραμε, το αγγούρι είναι δροσιστικό και σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές του ιδιότητες, μπορεί να σας ανακουφίσει από εγκαύματα του ήλιου. Απλά τρίψτε ελαφρά πάνω στη περιοχή του δέρματος σας που έχει καεί.

11. Μειώνει την κατακράτηση νερού: Το αγγούρι περιέχει απαραίτητους για τον οργανισμό μας ηλεκτρολύτες και επαναφέρει τη φυσιολογική ενυδάτωση στα κύτταρά του οργανισμού μας, κάτι που με τη σειρά του μειώνει την κατακράτηση νερού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!