MEN'S GUIDE

5 λάθη που πολλοί άνδρες κάνουν μετά το γυμναστήριο

Τα πέντε λάθη που ακολουθούν τα κάνουν οι περισσότεροι στο γυμναστήριο, αλλά ίσως πρέπει από σήμερα κιόλας να αποβάλλουν τις κακές συνήθειες.

  •  Το στρέτσινγκ είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της γυμναστικής.Όμως πολλοί το παρακάμπτουν! 
  • Αν και το σώμα είναι καταπονημένο μετά από τη σωματική άσκηση και νιώθουμε εξάντληση, πρέπει να αποφύγουμε τον ύπνο. Διότι ο ύπνος δεν επιτρέπει στο σώμα και τους μυς να χαλαρώσουν.
  • Η κατανάλωση ροφημάτων με πολλή ζάχαρη μετά την προπόνηση (όπως π.χ. το να πιούμε ένα αναψυκτικό) είναι ένα τραγικό λάθος. Η ζάχαρη δεν ενυδατώνει τον οργανισμό, παρά μόνο προκαλεί περισσότερη δίψα. Το κατάλληλο ρόφημα είναι μόνο το νερό.
  • Σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με μια πετσέτα που έχουμε χρησιμοποιήσει και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Καλό είναι να θυμάστε πως αυτή η πετσέρα φέρει πολλά μικρόβια από το υπόλοιπο σώμα και τα μηχανήματα του γυμναστηρίου όπου πιθανά την έχετε ακουμπήσει. Το σωστό είναι να έχετε πάντα μαζί μια δεύτερη καθαρή πετσέτα για να σκουπιστείτε μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ιδανικά αφού έχετε πρώτα ξεπλυθεί..
  •  Μετά την προπόνηση πρέπει πάντα να τρώμε κάτι για να βοηθήσουμε τους μυς να επανέλθουν. Το ιδανικό είναι ένας συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Φυσικά μιλάμε για ελαφριά γεύματα που δεν ξεπερνούν τις 400 με 500 θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!