WOMEN'S GUIDE

4 tips για να φροντίσετε τα ρούχα και αξεσουάρ με γκλίτερ και πούλιες

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι εμφανίσεις σας θα γίνουν πιο λαμπερές από ποτέ.

Ειδικά δε φέτος, που τα ρούχα, τα παπούτσια (ακόμα και τα sneakers), τα αξεσουάρ και γενικότερα τα πάντα στη μόδα έχουν πολλή λάμψη από πούλιες και γκλίτερ! 
Μάλιστα η νέα τάση στη μόδα, θέλει τα στραφταλιζέ fashion items να φοριούνται ακόμα και το πρωί και όχι μόνο σε βραδινές εξόδους, αλλά αυτό το trend  θέλει πολλή προσοχή στους συνδυασμούς.
Πάντως η εορταστική περίοδος σίγουρα σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με τα λαμπερά ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία όμως χρειάζονται ειδική φροντίδα.
 

Ακολουθούν 4 συμβουλές για το σωστό πλύσιμο και καθαρισμό αυτών των ρούχων και αξεσουάρ, αλλά και χρήσιμα κολπάκια για αν αποφύγετε τις φθορές.

1 Χρησιμοποίησε σπρέι μαλλιών για να μειώσετε τις απώλειες

Ένα δυνατό σπρέι μαλλιών με τεχνολογία αεροζόλ είναι απαραίτητο. Ψεκάστε το ρούχο ή αξεσουάρ κάθε φορά που το φοράτε ή το πλένετε για να συγκρατήσει στην θέση τους το γλίτερ και τις παγιέτες, δημιουργώντας ένα προστατευτικό layer. Aν θέλετε να το κάνετε με κανονικό σπρέι, απλώστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και βεβαιωθείτε πως όλα του τα μέρη είναι ίσια στρωμένα. Τοποθετήστε μια πετσέτα ή σεντόνι από πάνω του και ψεκάστε από απόσταση 20 εκατοστών περίπου. Επαναλάβετε ακόμα μια φορά.

2 Το πλύσιμο

Υπάρχει πάντα το στεγνό καθάρισμα αλλά αν θέλετε να το κάνετε μόνες σας μπορείτε να πλύνετε το ρούχο που έχει γκλίτερ ή παγιέτες στο πλυντήριο, με κρύο νερό, μόνο του ώστε να μην τρίβεται με άλλα ρούχα, σε πρόγραμμα για ευαίσθητα. Το ζεστό νερό καταστρέφει την κόλλα που συγκρατεί το γκλίτερ και τις παγιέτες, ενώ αν θέλετε να το πλύνετε με άλλα κομμάτια, γυρίστε το ανάποδα.

3 Μια οδοντόβουρτσα για τα παπούτσια με glitter

Mια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο κρύο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα παπούτσια και αξεσουάρ με shiny glitter και παγιέτες, από οποιονδήποτε λεκέ. Πρώτα σκουπίστε και απομακρύνετε την σκόνη με ένα στεγνό πανί και στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατέψτε νερό με σαπούνι. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στο διάλυμα και καθαρίστε. Αφού στεγνώσουν επαναλάβετε το κόλπο με το σπρέι μαλλιών.

4 Σωστή αποθήκευση

Αποθηκεύστε τα διακοσμημένα με λάμψεις, ρούχα και αξεσουάρ, το καθένα ξεχωριστά μέσα σε πλαστικές τσάντες. Έτσι προστατεύετε τα ίδια αλλά και τα υπόλοιπα ρούχα σας από το να γεμίσουν χρυσόσκονη και σπασμένες παγιέτες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!