GOSSIP

Γιατί ο πρίγκιπας Harry κάνει αυτή τη περίεργη χειρονομία; Τι λένε οι ειδικοί

Ο πρίγκιπας Harry στις επίσημες φωτογραφίες του που τραβήχτηκαν με αφορμή των αρραβώνα του με την Αμερικανίδα ηθοποιό Meghan Markle κάνει μια περίεργη χειρονομία με το δεξί του χέρι καθώς κρατάει το σακάκι του.

Και πολλοί αναρωτήθηκαν αν αυτή η χειρονομία έχει κάποιο κρυφό μήνυμα ή συμβολίζει κάτι.


Πολλά περιοδικά ζήτησαν τη συνδρομή γνωστών αναλυτών της γλώσσας του σώματος οι οποίοι κλήθηκαν να αναλύσουν αυτή τη χειρονομία του πρίγκιπα.
Μεταξύ αυτών ήταν η Traci Brown (είναι η συγγραφέας του βιβλίου "Persuasion Point: Body Language and Speech Influence") αλλά και η Blanca Cobb, (η συγγραφέας του βιβλίου  "Method of the Masters") που και οι δυο τους διατυπώνουν την ίδια διαπίστωση.


Καταρχήν ο πρίγκιπας Harry εμφανίζεται συχνά να κάνει αυτή τη χειρονομία...


... Και όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό σημαίνει πως πρόκειται για κάποια ακούσια νευρική του αντίδραση. 


Παράλληλα οι δύο γυναίκες επισημαίνουν πως ο Harry μοιάζει να κάνει αυτή τη κίνηση μόνο όταν βρίσκεται σε κάποια επίσημη περίσταση και εξηγούν πως η θέση του χεριού του είναι τέτοια που να προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή της κοιλιάς ("είναι σαν να προστατεύεις τα εσωτερικά σου όργανα" λένε ) και η συγκεκριμένη στάση λειτουργεί σαν ένα νοητό εμπόδιο ανάμεσα στον ίδιο και το κοινό και τις κάμερες. Έτσι ερμηνεύουν πως αυτή η χειρονομία εκφράζει πιθανά την αμηχανία που ο πρίγκιπας νιώθει σε συγκεκριμένες επίσημες περιστάσεις (όπως και η επίσημη ανακοίνωση του αρραβώνα του) και πιθανά αυτή η χειρονομία είναι ένας ακούσιος τρόπος να διοχετεύσει το στρες του.


"Το κάνει τόσο συχνά στις δημόσιες εμφανίσεις του, που πιθανά δεν το συνειδητοποιεί καν πως το κάνει" λέει χαρακτηριστικά η Cobb και εξηγεί πως ακόμα και κάποιος που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας όλη του τη ζωή συχνά νιώθει αμήχανα σε δημόσιες εμφανίσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!