GOOD LIFE

5 τρόποι να ανακουφίσετε το έκζεμα σας

Πάσχετε από έκζεμα; Η επιδερμίδα σας είναι γεμάτη κόκκινα σημάδια και σας δημιουργούν φαγούρα;  Αυτές οι πέντε λύσεις θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το έκζεμα και να ξαναλάμψει η επιδερμίδα σας. 

Αν είστε από τους 32 εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από έκζεμα, και δεν θέλετε να βάζετε ενέσεις στεροειδών, τότε υπάρχουν μερικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, οι οποίες θα σας βοηθήσουν. 

Σύμφωνα με τη ομοιοπαθητικό Amanda Levitt αυτές οι πέντε αλλαγές θα σας βοηθήσουν στη μάχη κατά του έκζεμα. 

Προβιοτικά

Η Levitt αναφέρει ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι τα προβιοτικά δρουν κατά του έκζεμα, αλλά από την εμπειρία της, έχει δει ότι βοηθούν την κατάσταση της νόσου, επειδή τα φαγητά που εμπεριέχουν προβιοτικά είναι αντιφλεγμονώδη.

Καρυδέλαιο

Σύμφωνα με το National Eczema Association πάνω από το 90% των ανθρώπων με έκζεμα έχουν βακτήρια στην επιδερμίδα τους ή στη μύτη τους.  Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Dermatitis έδειξε ότι οι άνθρωποι με αυτή τη βακτήρια είδαν βελτίωση του εκζέματος τους όταν χρησιμοποιούσαν καρυδέλαιο δύο φορές την ημέρα στην μολυσμένη περιοχή.   

Ιχθυέλαιο

Μια έρευνα στο British Journal of Dermatology, έδειξε ότι άνθρωποι με έκζεμα που έπαιρναν μια βιταμίνη Ομέγα-3 για οκτώ εβδομάδες είδαν βελτίωση στα συμπτώματα τους.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι ένα αρχαίου είδους ιατρικής που ξεκίνησε στην Κίνα. 

Σύμφωνα με μια έρευνα στο περιοδικό Allergy, άνθρωποι που έπασχαν από έκζεμα είδαν μια σημαντική βελτίωση όταν κάναν βελονισμό σε διάφορες περιοχές του σώματος τους. 

Αλόη Βέρα

Ο ομοιοπαθητικός Peter Bongiorno είπε ότι η αλόη μπορεί να ηρεμίσει τη «φωτιά» του εκζέματος, και ότι είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδες δράσεις του. Παρ’ όλη την ανακούφιση που προσφέρει η αλόη, δεν είναι μόνιμη λύση για τους ανθρώπους που πάσχουν από έκζεμα. 

Πηγή: prevention.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!