GOOD LIFE

Ακτινίδιο: Τα οφέλη του πράσινου εξωτικού φρούτου

Το εξωτικό ακτινίδιο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό. Αποτελεί ιδανική τροφή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αφού έχει ιδιαίτερα χαμηλή θερμιδική αξία,. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, σε κάποιο γλυκό ή στη φρουτοσαλάτα. Τα οφέλη του, πολλά:

Δρα ευεργετικά για την καρδιά μας, μειώνοντας σημαντικά το ενδεχόμενο δημιουργίας θρομβώσεων στο αίμα, σε ποσοστό 18%.

Έχουν αντικαρκινική δράση, χάρη στις μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και καροτενοειδή, τα οποία έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Βοηθά στην καλύτερη πέψη, λόγω των φυτικών ινών του που λειτουργούν ρυθμιστικά και απομακρύνουν τις περιττές για τον οργανισμό τοξίνες, ιδίως από το έντερο. Καταλυτική είναι και η δράση του ακτινιδίου σε προβλήματα δυσκοιλιότητας και λοιπά γαστρεντερικά προβλήματα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Συγκεκριμένα, ένα ακτινίδιο μας παρέχει όλη τη συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης και θωρακίζει τον οργανισμό από εξωτερικούς «εχθρούς».

Κάνει καλό στην επιδερμίδα μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει και χαρίζει ένα υγιές και φωτεινό δέρμα, αποτρέποντας την εμφάνιση τυχόν ανεπιθύμητων παθήσεων.

Βοηθά τις εγκύους λόγω του φολικού οξέος που περιέχει, το οποίο βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος του εμβρύου στη μήτρα.

Προστατεύει από το άσθμα και ασθένειες του αναπνευστικού, σύμφωνα με έρευνες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του φρούτου σε βιταμίνη C.

 

Πηγή: clickatlife.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!