MEN'S GUIDE

Η Mercedez - Benz έκλεψε τις εντυπώσεις με αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο [εικόνες]

Η Vision Mercedes-Maybach 6 είναι ένα μοντέλο ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κέρδισε τις εντυπώσεις στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey και όχι άδικα.

Αυτή η κουπέ και κάμπριο εκδοχή του concept αυτοκινήτου που προέκυψε από την συνεργασία της γνωστής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes - Benz με τη Maybach, κερδίζει πόντους σε στυλ, χωρίς να υστερεί σε ταχύτητα και δύναμη. 

Το μήκος είναι περίπου 6 μέτρα και το εντυπωσιακό μοντέλο πατάει επάνω σε 24 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Το πολύ μακρύ καπό καταλήγει (κάποια στιγμή) στην επιθετική χρωμιωμένη γρίλια, ενώ στις δύο πλευρές της συναντάμε τα στενά φωτιστικά σώματα. Το πίσω τμήμα θυμίζει την πρύμνη ενός σκάφους, ενώ ο χρωματισμός του Nautical Blue Metallic έρχεται να δέσει με τη φιλοσοφία του μοντέλου. Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο θέσεις και το σαλόνι έχει επενδυθεί με λευκό δέρμα Nappa. Ο πίνακας οργάνων δεν είναι ψηφιακός, αλλά αναλογικός. Όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει, το εν λόγω μοντέλο ταιριάζει σε αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν ρετρό στοιχεία με πολυτέλεια.

Κάτω από την εκπληκτική σιλουέτα υπάρχουν 4 ηλεκτροκινητήρες, που ο καθένας έχει βρει τη θέση του πάνω σε έναν τροχό. Η συνδυαστική απόδοση του μοντέλου φτάνει τους 750 ίππους, με την αυτονομία -για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Η εξελιγμένη μπαταρία με την οποία εφοδιάζεται επιτρέπει την ταχύτατη φόρτιση μέσω ειδικού φορτιστή, ο οποίος σε 5 λεπτά "ανεφοδιασμού" χαρίζει 100 χιλιόμετρα στο ηλεκτροκίνητο θηρίο. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε κάτω από 4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Φυσικά μιλάμε για concept αυτοκίνητο, οπότε μην περιμένετε να το δείτε άμεσα στη παραγωγή. Μας δίνει όμως μια πρώτη εικόνα από το πώς οραματίζεται η εν λόγω εταιρεία το μέλλον στα ηλεκτρικά πολυτελή αυτοκίνητα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!