GOOD LIFE

8 σημάδια πως ένας αρραβώνας ίσως δεν καταλήξει ποτέ σε γάμο

Θυμάστε το περόφημο "στρίβειν διά του αρραβώνος" από την ελληνική ταινία ο Ατσίδας; Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ένας αρραβώνας να φαίνεται από την αρχή πως δεν θα καταλήξει ποτέ σε γάμο.  Αρκεί να προσέξει κανείς τα σημάδια.

Και φυσικά τόσο ένας άνδρας όσο και μια γυναίκα, αλλά ενίοτε και οι δυο, μπορεί να μην είναι ειλικρινείς ως προς την αληθινή τους πρόθεση να δεσμευτούν μετά από έναν αρραβώνα και ίσως να μην σκοπεύουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ή να περάσουν την πόρτα του δημαρχείου με το ταίρι τους.

Η India Kang ισχυρίζεται πως τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι περιπτώσεις ζευγαριών που χωρίζουν και η ίδια θεωρεί πως τα σημάδια τα βλέπει κανείς από τον αρραβώνα. 

Η India είναι  coacher και ειδικός σε ζητήματα ερωτικών σχέσεων και συγγραφέας των βιβλίων "Why Men Ask Dumb Dating Questions" (γιατί οι άνδρες κάνουν χαζές ερωτήσεις στα ραντεβού) και "How to Date – Single Girls' Dating Manual." (Πώς να βγεις με ελεύθερες κοπέλες - Οδηγός ραντεβού) και σε συνέντευξή της σε βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε τα 8 (αλάνθαστα κατά την ίδια)  σημάδια που δείχνουν πως η πρόταση γάμου και ο αρραβώνας έγιναν βεβιασμένα και δίχως σκέψη.
 

 Ποιός έκανε την πρόταση;  Υπάρχει δαχτυλίδι; 

Αρραβώνας άνευ δαχτυλιδιού  δεν είναι αρραβώνας. Επίσης, συνήθως η πρόταση γίνεται από την πλευρά του άνδρα. Έρευνες άλλωστε έχουν δείξει πως προτάσεις από την πλευρά των γυναικών δεν έχουν καλή κατάληξη.

 Έχετε πει κι οι δύο το "σ' αγαπώ"; 

Το βασικό είναι να το έχει πει αβίαστα κι όχι σαν απάντηση στη δικιά σου δήλωση αγάπης σε στυλ"κι εγώ σε αγαπάω". Επίσης θα πρέπει το σ'αγαπώ να εχει ειπωθεί σε μια τρυφερή ρομαντική στιγμή και όχι μετά από τσακωμό ή στο σεξ.

Το ξέρουν οι φίλοι και οικογένεια; 

Για ποιο λόγο να κρατήσει κάποιος τον αρραβώνα κρυφό; Σίγουρα κάποια ζευγάρια είναι πιο διακριτικά και δε θέλουν να ανακοινώσουν στους πάντες τον αρραβλωνα τους, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη μαθευτεί στους πιο στενούς φίλους και συγγενείς; Αν κάποιος κρύβει τον αρραβώνα από τον στενό φιλικό και οικογενειακό του κύκλο προφανώς και δεν είναι καλό σημάδι.

 Έχετε κάνει διακοπές μαζί; 

Έχετε περάσει χρόνο μαζί και ιδιαίτερες στιγμές όπως εορτασμό γενεθλίων ή διακοπές; Αν δε το έχετε κάνει πως μπορείτε να ξέρετε πως είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον; 

Έχεις πάει στο σπίτι του / της; 

Κι αυτό κατατάσσεται στα απαραίτητα πριν το γάμο! Ο προσωπικός χώρος ενός ανθρώπου δείχνει πολλά για τον ίδιο. Αν για παράδειγμα είσαι εμμονική/ος με την τάξη και την καθαριότητα και το σπίτι όπου μένει το ταίρι σου αποδειχτεί πως θυμίζει στάβλο,πως θα αντέξεις τη συμβίωση με αυτόν τον άνθρωπο; 

Κάνετε κι οι δύο σχέδια για τη μεγάλη ημέρα; 

Θα πρέπει να κάνετε σχέδια για την ημέρα του γάμου από κοινού ή τουλάχιστον να έχετε ορίσει ημερομηνία. Το να κοιτά μια γυναίκα μόνη της κτήματα και νυφικά δε φέρνει το γάμο πιο κοντά... Το ίδιο φυσικά μπορεί να συμβεί και με έναν άνδρα που διαλέγει γαμπριάτικο κοστούμι και κουμπάρους ενώ η αρραβωνιαστικιά του σφυρίζει αδιάφορα.

Μήπως ένας από τους δύο κωλυσιεργεί;

Αν ένας από τους δύο, κάθε φορά που η συζήτηση αφορά τον γάμο, βρίσκει εμπόδια (οικονομικά, οικογενειακά, επαγγελματικά κ.λπ) τότε το πιθανότερο είναι αυτός ο γάμος να μην γίνει ποτέ.

Γνωρίζετε κι οι δύο τα οικονομικά του άλλου; 

Όσο πεζό και αν ακούγεται, οι οικονομικοί λόγοι είναι από τους πρώτους λόγους χωρισμού. Δάνεια, χρέη, ακόμα και κρυφά εισοδήματα συχνά αποτελούν  αιτία χωρισμού σε έναν αρραβώνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!