GOOD LIFE

Το ήξερες πως ένα ζεστό μπάνιο προσφέρει τα ίδια οφέλη με τη γυμναστική;

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένα ζεστό μπάνιο δεν μας προσφέρει μόνο χαλάρωση, αλλά έχει τέτοια ευεργετική δράση στον οργανισμό που θυμίζει αυτή που σου προσφέρει η γυμναστική.

Τα πορίσματα της νέας έρευνας παρουσίασε ο Dr. Steve Faulkner, που είναι ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Loughborough.
Μαζί με την ομάδα του έκαναν μια απλή έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14 άτομα. Όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να κάνουν δύο πράγματα που και τα δύο θα ανέβαζαν τη θερμοκρασία του σώματός τους κατά ένα βαθμό Φαρενάιτ.
Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν για μια ώρα ένα ζεστό μπάνιο σε θερμοκρασία 104 βαθμών Φαρενάιτ (40 βαθμοί Κελσίου), αλλά επίσης έκαναν ποδηλασία για 1 ώρα.
Οι ερευνητές μέτρησαν τις θερμίδες που καταναλώθηκαν και στις δύο δράσεις και μολονότι η ποδηλασία βοήθησε τα άτομα να κάψουν περισσότερες θερμίδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως και το ζεστό μπάνιο προκάλεσε καύση θερμίδων η οποία μάλιστα ισούται με τις θερμίδες που καίει κανείς αν περπατήσει με γρήγορο ρυθμό για 30 λεπτά!
Το πιο εντυπωσιακό είναι πως διαπίστωσαν πως τα συνολικά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα παρουσίασαν ανάλογες μειώσεις και με τις δύο δράσεις, αλλά το επίπεδο του ζαχάρου μετά τα γεύματα  εμφανίζονταν μειωμένο κατά 10% στη δράση του ζεστού μπάνιου σε σύγκριση με τη ποδηλασία.
Έτσι τώρα οι ερευνητές σκοπεύουν να κάνουν περαιτέρω μελέτες για να διαπιστώσουν αν αυτή η ευεργετική δράση αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν "παθητική θέρμανση του σώματος" μπορεί να γίνει όπλο στη μάχη κατά νόσων όπως ο διαβήτης τύπου 2. 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!