GOOD LIFE

Φροντίδα πριν και μετά την εγκυμοσύνη!

Διανύεις την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιποιέσαι και να φροντίζεις το σώμα σου, που καθημερινά βλέπεις ότι αλλάζει. Εμείς θα σου δώσουμε μικρές συμβουλές για πριν και μετά την εγκυμοσύνη. 

Ύπνος

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάζεσαι λίγο περισσότερο ύπνο από το συνηθισμένο, ποτέ να μην αφήνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί εξάντληση. Επίσης, μην ασκήσαι πολύ ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Μπορείς όμως να περπατάς σε πάρκα και να βρίσκεσαι κάπου με καθαρό αέρα.

Δέρμα

Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εμφανιστούν κάποιες κηλίδες στο πρόσωπο ή στο στήθος σας, μην ανησυχείς είναι προσωρινό. Απλά μην παραμελείς το δέρμα σου και ιδιαίτερα πριν τον ύπνο. Εγώ σου συνιστώ το καθαριστικό προσώπου MILD WASH LIQUID της Frezyderm, χωρίς σαπούνι, άρωμα, χρώμα κσι parabens. Είναι ένα απαλό υγρό καθαρισμού για κανονικές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Προσφέρει απαλό καθαρισμό και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη φυσιολογική άμυνα του δέρματος, προστατεύει το δερματικό φραγμό, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση και η δροσερή υφή του χαρίζει δερματική ευεξία. Είναι κατάλληλο μετά από αισθητικές επεμβάσεις, σε περιπτώσεις δερματίτιδας και δυσανεξίας στα κοινά αλκαλικά σαπούνια.

Σώμα

Βλέπεις το σώμα σου που αλλάζει. Μην το παίρνεις κατάκαρδα είναι μέσα στο σενάριο και αυτό! Από τον 3ο μήνα κύησης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εξαιρετική κρέμα για ραγάδες την PREVENSTRIA CREAM της Frezyderm. Αυτή η κρέμα είναι προστατευτική, για την πρόληψη των ραβδώσεων (ραγάδων), κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, της εφηβείας και όποτε σημειώνεται απότομη αλλαγή βάρους. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, μειώνει την διαδερμική απώλεια νερού, βελτιώνει την δερματική υφή και αυξάνει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Προλαμβάνει την αποδυνάμωση του δερματικού ιστού, τη χαλάρωση και τη δημιουργία ραβδώσεων.  Η μπορείς να πάρεις την RECONSTRIA CREAM μια αναπλαστική κρέμα για τη διόρθωση των ραβδώσεων (ραγάδων) που παρουσιάζονται στην εγκυμοσύνη ή μετά από απότομη αλλαγή βάρους. Ενυδατώνει επιφανειακά και σε βάθος το δέρμα, αναδομεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη και λειαίνει την επιδερμίδα, επανακτώντας την ελαστικότητα και την ομοιόμορφη όψη. Όσο για μετά την εγκυμοσύνη θα είναι καλό να χρησιμοποιήσεις κρέμες για Θηλές τη NIPPLE CARE EMOLLIENT CREAM-GELτης Frezyderm. Μαλακτική κρέμα για περιποίηση και προστασία των θηλών. Προετοιμάζει τις θηλές και τις διατηρεί μαλακές, ώστε να ακολουθήσει πιο εύκολος και ανώδυνος θηλασμός. Έχει αντιερεθιστική και καταπραϋντική δράση, ενυδατώνει και ενισχύει την μικροκυκλοφορία της περιοχής και διατηρεί το δέρμα της θηλής ελαστικό και ανθεκτικό.  Είναι απόλυτα ασφαλές προϊόν, χωρίς να προκαλεί αλλεργίες. Δεν αλλοιώνει στο βρέφος την φυσική αίσθηση της θηλής.



Προσωπική υγιεινή

Για την ευαίσθητη περιοχή, κάνε ένα καλό καθαρισμό με το INTIM AID CLEANSER της Frezyderm. Ένα εξειδικευμένο καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις τοπικών ερεθισμών (κολπίτιδα, μυκητίαση, ουρολοίμωξη, έκκριση υγρών). Προσφέρει αποτελεσματικό, απαλό καθαρισμό, ενώ δρα αντισηπτικά και επαναφέρει το όξινο pH της ευαίσθητης περιοχής. Παράλληλα, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση. Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές, τον κνησμό και την έκκριση υγρών, ενώ προστατεύει τη φυσιολογική κολπική χλωρίδα.

Πόδια

Απέφυγε να φοράς ψηλοτάκουνα για να μην έχεις πόνους στην πλάτη. Απέφυγε όμως και τα εντελώς ίσια γιατί δεν σε εξυπηρετούν . Όταν είσαι ξαπλωμένη ακούμπα τα πόδια σου σε ένα μαξιλάρι. Και να αποφεύγεις να είσαι όρθια πολλές ώρες.

Δόντια

Στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης είναι καλό να πας στον οδοντίατρό σου. Οι ορμόνες  της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν ελαφρό οίδημα στα ούλα

Μαλλιά

Ο αυξανόμενος μεταβολισμός και η αυξημένη κυκλοφορία πιθανόν συνεπάγεται πως τα μαλλιά θα μακραίνουν πιο γρήγορα, ενώ μειώνεται η τριχόπτωση. Μπορεί τα μαλλιά να γίνουν λιπαρά. Μην ανησυχείς κάθε αλλαγή είναι προσωρινή. Μετά τη γέννηση του μωρού μπορεί να παρατηρήσεις  πιο έντονη τριχόπτωση. Μην ανησυχείς είναι αυτές που δεν έχασες την περίοδο των 9 μηνών της εγκυμοσύνης.

Πρωινή αδιαθεσία

Μερικές φορές μπορείτε να αποφύγετε την πρωινή αδιαθεσία τρώγοντας ένα μικρό κομμάτι τοστ  απλό ή ένα μπισκότο digestive. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!