VIRAL

Κινέζοι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία αλλά στην είσοδο τους... κούρεψαν [εικόνες]

Τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως η διαδικτυακή πλατφόρμα Weibo τις τελευταίες μέρες έχουν γεμίσει με οργισμένα σχόλια Κινέζων μαθητών.

Η αρχή έγινε με τους μαθητές σχολείου στην επαρχία Shaanxi της Κίνας, που ανέβασαν φωτογραφίες, που έδειχναν έναν μπαρμπέρη να στέκεται στην είσοδο του σχολείου τους και να κουρεύει όσους μαθητές εμφανίστηκαν για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς με "άσεμνα" κουρέματα.  Σύντομα μαθητές από κάθε γωνιά της Κίνας έκαναν το ίδιο και τα social media στην Κίνα (και ειδικά το Sina Weibo) γέμισαν με οργισμένα μηνύματα μαθητών αλλά και φοιτητών καθώς και πολλά κολέγια και σχολές (όπως η Σχολή Τουρισμού) εφάρμοσαν την ίδια πρακτική. 
Συμφωνα με ανακοινώσεις που έβγαλαν τα σχολεία που εφάρμοσαν το ακραίο μέτρο, "κάποιοι μεμονωμένοι μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους επηρεάστηκαν από αρνητικές κοινωνικές επιρροές και έβαψαν ή έκαναν περμανάντ στα μαλλιά τους ή τα άφησαν να μακρύνουν και αυτό θα εμποδίσει τις επιδόσεις τους". Έτσι αποφάσισαν πως όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά και οι μαθήτριες μαλλιά μέχρι το ύψος των αυτιών ή του αυχένα "για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους". Παράλληλα ζητήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες που ισχυρίζονται πως έχουν φυσικά ξανθά, κόκκινα ή σγουρά μαλλιά να επισκεφτούν γιατρούς στα κατά τόπους νοσοκομεία και να φέρουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει πως δεν έχουν κάνει βαφή ή περμανάντ! 

Δείτε τη φωτογραφία που έγινε viral με μαθητές να περνούν την είσοδο του σχολείου τους πάνω από κομμένα μαλλιά συμμαθητών τους, αλλά και την ανακοίνωση με το πρότυπο των "ιδανικών μαθητικών κομμώσεων".

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!