GOOD LIFE

Πανάκριβοι τάφοι με...θέα στο υψηλότερο νεκροταφείο του κόσμου [βίντεο]

Λέγεται Memorial Necrópole Ecumênica, και έχει κερδίσει μία θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness ως το υψηλότερο νεκροταφείο στον κόσμο.

Το Memorial Necrópole Ecumênica, βρίσκεται στο Santos της Βραζιλίας και ενώ όταν ιδρύθηκε το 1983 ήταν ένα απλό κοιμητήριο και κέντρο τελετών, πλέον, λόγω της μεγάλης ζήτησης για χώρους ταφής έχει αποκτήσει δεκάδες ορόφους (32 στο σύνολο) και το κτίριο έχει πλέον ύψος 108 μέτρα και συνολικά μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 25.000 νεκρούς ενώ παράλληλα διαθέτει δεκάδες αίθουσες για κηδείες και μνημόσυνα, έναν κήπο με παγώνια και καταρράκτη, ακόμα και καφετέρια και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο αφού πλέον έχει γίνει και τουριστικός προορισμός.
Για να κλείσει κανείς έναν "χώρο αποθήκευσης νεκρού" (τάφο αν προτιμάτε) για τρία χρόνια θα πρέπει να πληρώσει από 5.900 δολάρια μέχρι και 21.000 δολάρια, ανάλογα τον όροφο και την θέα που θα έχει ο τάφος, με τα... ρετιρέ να είναι ανάρπαστα. Πολλοί σχολιάζουν πως ο λόγος που το συγκεκριμένο νεκροταφείο έχει γίνει δημοφιλές (πέρα από το γεγονός πως δίνει μία λύση στο πρόβλημα έλλειψης χώρων ταφής) είναι πως πολλοί πιστεύουν πως ένας νεκρός που βρίσκεται ψηλά και όχι θαμμένος κάτω από τη γή τον φέρνει πιο κοντά σε αυτό που φανταζόμαστε ως παράδεισο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!