VIRAL

True story: Ένας Κινέζος στην κυριολεξία "έριξε" το ίντερνετ

Συνήθως όταν λέμε "έριξε το ίντερνετ" (break the internet) εννοούμε πως κάποιος έκανε κάτι που έγινε αμέσως viral και κυριαρχεί στα social media.

Όμως στην περίπτωση ενός νεαρού Κινέζου η φράση "έριξε το ίντερνετ" αποκτά άλλη σημασία, αφού ο νεαρός κατέστρεψε στην κυριολεξία τις οπτικές ίνες και διέκοψε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μιας ολόκληρης γειτονιάς στην πόλη Weifang στην επαρχία Shandong  της Κίνας και συνελήφθη για τις πράξεις του. Ο άνδρας ονομάζεται Liu (τα τοπικά μέσα που ανέδειξαν την ιστορία του δε δημοσιεύουν το επίθετό του) και το εντυπωσιακό είναι πως έκανε αυτές τις καταστροφές από φόβο μη γίνει viral. 
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο άνδρας μετακόμισε στη γειτονιά αναζητώντας δουλειά στην πόλη. Εκεί αποφάσισε να πάει σε ένα υπαίθριο πάρτυ που διοργανώνουν κάθε χρόνο όλοι οι γείτονες μαζί. Ο άνδρας πέρασε μία χαρά, γνωρίστηκε με τους νέους του γείτονες και χόρεψε με την ψυχή του. Όμως αγχώθηκε όταν είδε πως κάποιοι βιντεοσκοπούσαν τις χορευτικές του φιγούρες στο πάρτυ. Αν και δεν έκανε τίποτα τις πρώτες μέρες μετά το πάρτυ, δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον φόβο πως κάποιοι θα ανέβαζαν αυτές τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο Διαδίκτυο και θα γίνονταν ρεζίλι. Έτσι πριν λίγες μέρες πήγε και κατέστρεψε (νύχτα) τα κουτιά με όλες τις οπτικές ίνες της γειτονιάς, προκαλώντας ζημιές ύψους 100,000 yuan (περίπου 13.500  ευρώ). Τελικά όπως αναφέρουν οι κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δεν κυκλοφόρησαν ποτέ βίντεο με τις χορευτικές του φιγούρες (τουλάχιστον δεν τα έχει εντοπίσει κανείς τις τελευταίες μέρες παρά τις αλλεπάλληλες σχετικές αναζητήσεις), αντίθετα έγινε viral η σύλληψή του. Ίσως τελικά να πέτυχε τον στόχο του, αλλά θα το πληρώσει ακριβά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!