GOOD LIFE

Φαντάσου να αναζητάς μηνύματα από νεκρούς σαν να κυνηγάς pokemon

Και όμως αυτή την μακάβρια εφαρμογή σκέφτηκε μία εταιρεία στην Ιαπωνία που λανσάρει μία (ολίγον) ανατριχιαστική εκδοχή του app του παιχνιδιού Pokemon GO.

Η εταιρεία είναι η Ryoshin Sekiza, η οποία κανονικά ασχολείται με ταφόπλακες, αλλά πλέον ο πρόεδρός της είχε την ιδέα να εφαρμόσει την λογική του παιχνιδιού Pokemon GO σε ένα δικό του app που θα σου επιτρέπει να εντοπίζεις μηνύματα από νεκρούς συγγενείς και φίλους σου με την ίδια περίπου διαδικασία που προσπαθείς να εντοπίσεις τα pokemon στο γνωστό παιχνίδι.

Όπως αναφέρουν οι Japan Times, ο πρόεδρος της εταιρείας Yoshiyuki Katori, είναι ο εμπνευστής του app που φέρει τον τίτλο "Spot Message" . Ο 33χρονος πρόεδρος αναφέρει πως η ιδέα του γεννήθηκε με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου του θείου. Ο θείος του πριν από χρόνια έπεσε από μία σκάλα και σκοτώθηκε και ο θάνατός του σόκαρε όλη την οικογένεια που δεν πρόλαβε να τον αποχαιρετήσει. Έκτοτε ο Yoshiyuki Katori συχνά πήγαινε στον τάφο του θείου του, κάθε φορά που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και σκέφτηκε πως θα ήταν ωραίο να "ακούει" ένα μήνυμα από τον αγαπημένο του νεκρό θείο σε αυτές τις επισκέψεις στο νεκροταφείο. Αυτή του η επιθυμία σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού Pokemon GO, γέννησαν το Spot Message.

Η υπηρεσία σου παρέχει τη δυνατότητα να βιντεοσκοπήσεις μηνύματα και να τα "τοποθετήσεις" όπου εσύ θες (στο πραγματικό φυσικό περιβάλλον, όπως ακριβώς κάνει το Pokemon Go) για να τα εντοπίσουν όποιοι εσύ θες. Έτσι για παράδειγμα μπορείς να αφήσεις μηνύματα για αγαπημένα σου πρόσωπα που να μπορούν να τα εντοπίσουν, να τα δουν και να τα ακούσουν φίλοι και συγγενείς μετά το θάνατό σου αν τα τοποθετήσεις σε σημείο κοντά στον τάφο σου. Πέρα όμως από αυτή τη μακάβρια εφαρμογή, ο Yoshiyuki Katori, εξηγεί πως το app του έχει και άλλες εφαρμογές όπως για παράδειγμα να βιντεοσκοπήσεις τον αρραβώνα ή τον γάμο σου και να τον εντοπίζεις σε κάποιο σημείο σε κάθε σου επέτειο ή ακόμα και να αφήσεις μήνυμα στην κορυφή ενός βουνού για να το δουν φίλοι σου ορειβάτες όταν την κατακτήσουν. Τα πρώτα  10 μηνύματα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες, ενώ όσοι πληρώνουν μηνιαία συνδρομή θα μπορούν να αποθηκεύουν κάθε μήνα μέχρι και 30 μηνύματα και να τα μοιράζονται μέχρι και με 200 άτομα τον μήνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!