GOOD LIFE

Ένα τυπογραφικό λάθος σε βιβλίο του Χάρι Πότερ θα κάνει κάποιους πλούσιους

Αν είστε ένας από αυτούς που έσπευσαν να αγοράσουν την πρώτη αγγλική έκδοση του βιβλίου "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" τότε ψάξτε τις σελίδες γιατί μπορεί να έχετε μόλις κερδίσει πάνω από 23.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ψάξτε στη σελίδα 53 της αγγλικής έκδοσης του γνωστού βιβλίου της JK Rowlings, και αν εκεί δείτε την λέξη ραβδί (wand) να αναφέρεται δύο φορές στη λίστα με τα "απαραίτητα" των μαθητών του Hogwarts τότε πιάσατε την καλή. 
Περίπου 500 βιβλία με αυτό το τυπογραφικό λάθος (από τα 400 εκατομμύρια βιβλία Χάρι Πότερ που έχουν συνολικά αγοραστεί όλα αυτά τα χρόνια) έχουν πουληθεί και έχουν αποκτήσει μεγάλη συλλεκτική αξία. Μάλιστα τώρα ένα τέτοιο βιβλίο (με σκληρό εξώφυλλο) θα βγει σε πλειστηριασμό τον ερχόμενο Νοέμβριο από το Bonhams Fine Books and Manuscripts στο Λονδίνο και η τιμή αναμένεται να ξεπεράσει τις 20.000 λίρες (πάνω από 23 000 ευρώ). Πάντως γενικά όλες οι πρώτες εκδόσεις έχουν συλλεκτική αξία, αλλά το συγκεκριμένο τυπογραφικό λάθος κάνει αυτά τα 500 βιβλία εξαιρετικά σπάνια και εκτοξεύει την τιμή τους στα ύψη.
 

Το βιβλίο

Το τυπογραφικό λάθος

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!