GOOD LIFE

Το ξενοδοχείο Arbez είναι χτισμένο πάνω στα σύνορα δυο χωρών [εικόνες]

Το ξενοδοχείο Arbez είναι ένα μικρό ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται στη μικρή συνοριακή πόλη La Cure, στα σύνορα Γαλλίας - Ελβετίας.

Η ιστορία του ξενοδοχείου χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, όταν το 1862 η ελβετική και η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησαν σε μια τροποποίηση των συνόρων τους στην κοιλάδα Dappes. Η συνθήκη όριζε ότι κανένα κτίριο που υπήρχε κατά τη στιγμή της κύρωσης δεν θα έπρεπε να επηρεαστεί από την αλλαγή. Ο Monsieur Ponthus, εκμεταλλευμόμενος το κείμενο της συνθήκης, έχτισε ένα κτίριο σε μια περιοχή που του ανήκε, που ήταν και στις δύο πλευρές των νέων συνόρων, με την πρόθεση να έχει διασυνοριακές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το κτίριο κατασκευάστηκε πολύ γρήγορα, πριν η συνθήκη τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 1863 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1921, όταν ένας άλλος ντόπιος, ο Jules-Jean Arbeze, το αγόρασε και του έδωσε το όνομά του. Τα σύνορα περνούν μέσα από αρκετά δωμάτια. Σε δύο από τα δωμάτια τα κρεβάτια είναι έτσι στημένα που το κεφάλι βρίσκεται στην Ελβετία και τα πόδια στη Γαλλία. Ένα άλλο δωμάτιο βρίσκεται στην Ελβετία, αλλά το μπάνιο στη Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!