GOOD LIFE

Είστε το μικρότερο από τα αδέλφια σας; Τότε μπορεί να γίνετε επιχειρηματίες

Μία ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Birmingham και του Reading στην Αγγλία, έκαναν μία έρευνα που αποκαλύπτει πολλά για τα μικρότερα παιδιά κάθε οικογένειας.

Τα πορίσματα της έρευνάς τους παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό  Personality and Individual Differences. Στην έρευνα αξιολόγησαν στοιχεία που αφορούσαν περίπου 6,300 άνδρες και γυναίκες που γεννήθηκαν στη Βρετανία το 1970 και είχαν τουλάχιστον ένα μεγαλύτερο αδελφό ή αδελφή, και οι μελετητές κατέγραψαν τις επαγγελματικές τους καριέρες όταν ενηλικιώθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, στις οικογένειες που δεν υπήρχε κάποια οικογενειακή επιχείρηση, τα νεαρότερα παιδιά είχαν 49% μεγαλύτερες πιθανότητες, σε σύγκριση με τον/την μεγαλύτερο/η σε ηλικία, αδελφό ή αδελφή τους, να γίνουν επιχειρηματίες και να στήσουν δική τους επιχείρηση πριν την ηλικία των 38 ετών. Το ποσοστό αυτό μειώνεται (αλλά παραμένει υψηλό) στο 43% για τα παιδιά που είχαν πάνω από ένα μεγαλύτερο αδέλφο ή αδελφή. 
Αντίθετα στις οικογένειες που διατηρούσαν μία οικογενειακή επιχείρηση πριν την γέννηση των παιδιών, τα νούμερα αντιστρέφονται και τα μεγαλύτερα και τα μεσαία σε ηλικία παιδιά είναι αυτά που εμφανίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν επιχειρηματίες όταν ενηλικιωθούν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως γενικά τα νεότερα παιδιά σε μία οικογένεια είναι πιο ανοικτά στο να παίρνουν ρίσκα και να εξερευνούν νέες προοπτικές, εν μέρει λόγω του "άτυπου" ανταγωνισμού με τα μεγαλύτερα αδέλφια και αυτό είναι που ερμηνεύει γιατί τα ποσοστά αντιστρέφονται όταν υπάρχει ήδη μία οικογενειακή επιχείρηση, αφού τα μικρότερα παιδιά θέλουν να αναζητήσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι "καθεστώς" στην οικογένεια και να αφήσουν το δικό τους "στίγμα".
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!