GOSSIP

Έξαλλοι έχουν γίνει ο Κινέζοι με την Lady Gaga [βίντεο]

H πρόσφατη συνάντηση της Lady Gaga με τον Δαλάι Λάμα έχει προκαλέσει την οργή της κινεζικής κυβέρνησης.

Από τη στιγμή που η δημοφιλής τραγουδίστρια συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ (που διεκδικεί την ανεξαρτησία του από την Κίνα) κυκλοφορούν φήμες πως η κινεζική κυβέρνηση και το κομμουνιστικό κόμμα, έχει εντάξει την Lady Gaga στη λίστα των "ανεπιθύμητων ξένων". 
Σήμερα η κυβερνητική κινεζική εφημερίδα The Global Times κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο "Είναι η Lady Gaga πολιτικά αφελής ή απλά θέλει να σοκάρει;" . Τον τίτλο ακολουθεί άρθρο - λίβελος κατά της Gaga, η οποία, σύμφωνα με το κείμενο, "αδιαφορεί για τα συναισθήματα των Κινέζων" ενώ εξηγεί πως αυτός είναι ο λόγος που ενώ είναι εμπορικά επιτυχημένη στη Δύση, οι Κινέζοι δεν "εκτιμούν" την μουσική της, ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει πως "μπορεί σε κάποιους Κινέζους να αρέσει η μουσική της, αλλά σε θέματα ηθικής και πολιτικής χάνει πολλούς πόντους στις καρδιές των Κινέζων", και τέλος εξηγεί πως η μουσική της Gaga σωστά έχει κατά καιρούς απαγορευτεί στη χώρα γιατί "καταστρέφει την εθνική πολιτισική ασφάλεια της χώρας". Ο Guradian σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρει πως οι κινεζικές αρχές (το τμήμα προπαγάνδας του κόμματος) έχουν δώσει οδηγίες για καθολική απαγόρευση της μουσικής της Lady Gaga σε ολόκληρη τη χώρα.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως το άλμπουμ της Gaga "ArtPop" πήρε έγκριση κυκλοφορίας στη Κίνα μόνο μετά από αλλαγές στο εξώφυλο για να γίνει πιο "σεμνό", ενώ θυμίζουμε πως η Lady Gaga ήταν από την αρχή της καριέρας της βαθιά πολιτικοποιημένη (σχεδόν πάντα παίρνει θέση σε σημαντικά ζητήματα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό) αλλά στη συγκεκριμένη συνάντηση (που έγινε στα πλαίσια συνεδρίου στις ΗΠΑ) απλά συζήτησε με το Δαλάι Λάμα θέματα για την καλοσύνη, την εσωτερική γαλήνη και τη γιόγκα και όχι την ανεξαρτησία του Θιβέτ. Δείτε και το σχετικό βίντεο αλλά και το ρετουσαρισμένο κινεζικό εξώφυλλο του δίσκου της.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!