VIRAL

Αφίσα του Ερυθρού Σταυρού στις ΗΠΑ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων [εικόνες]

Αυτή η αφίσα κυκλοφόρησε στο Κολοράντο των ΗΠΑ, στα πλαίσια της νέας καμπάνιας του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού για να ενημερωθούν οι πολίτες και τα παιδιά για τους κινδύνους και τους κανόνες ασφαλείας στις δημόσιες πισίνες.

Και προφανώς η πρόθεση τους ήταν να δείξουν πως όλοι πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά σε μια δημόσια πισίνα, όμως τα βελάκια που δείχνουν ποιές συμπεριφορές είναι ανάρμοστες, μάλλον τοποθετήθηκαν άστοχα. Και αυτό γιατί κάποιοι (εύστοχα) παρατήρησαν πως τα βελάκια με τις "Not Cool" συμπεριφορές δείχνουν μόνο μαύρα παιδάκια, ενώ το μόνο "Not Cool" βελάκι που δείχνει λευκό άνθρωπο είναι πάνω από έναν ενήλικα που πίνει και όλα τα "Cool" βελάκια δείχνουν λευκά παιδιά και γονείς.
Οι αφίσες έχουν ήδη τοποθετηθεί σε δύο δημόσιες πισίνες στο Κολοράντο και όσοι παρατήρησαν την ρατσιστική διάσταση της αφίσας, ανέβασαν φωτογραφίες στο Facebook και στο twitter και το θέμα έγινε αμέσως viral. Μάλιστα κάποιοι νόμιζαν (και λόγω της αισθητικής του σκίτσου) πως επρόκειτο για αφίσα κάποιας άλλης εποχής και πιθανά από πολιτεία του αμερικανικού Νότου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα! 
 Πλέον έχει σταλθεί επίσημα αίτημα από ενώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο στον Ερυθρό Σταυρό όσο και στις Αρχές για να αποσυρθούν οι αφίσες, ενώ το hashtag  #AmericanRedCross βομβαρδίζεται από αρνητικά σχόλια για την εν λόγω αφίσα.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!