MEN'S GUIDE

Πίνεις μπύρα και βλέπεις ποδόσφαιρο; Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία

Με αφορμή το Euro, ένα βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα το Alcohol Concern κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσο έχει συνδεθεί η κατανάλωση αλκοόλ με το ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρει η βρετανική Huffington Post, πρόσφατη έρευνα του Alcohol Concern για το φετινό Euro, έδειξε πως στα 5 πρώτα παιχνίδια της Αγγλίας και της Ουαλίας, οι διαφημίσεις της μπύρας Carlsberg, που είναι και χορηγός, εμφανίστηκαν 392 φορές, δηλαδή, κατά μέσο όρο, σε κάθε αγώνα εμφανίζονταν 78.4 φορές κάτι που να παραπέμπει στην μπύρα ή αλλιώς μία εμφάνιση ανά 72 δευτερόλεπτα. Τους συγκεκριμένους αγώνες τους παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Guardian που δημοσιεύει και δηλώσεις του εκπροσώπου του Alcohol Concern, Tom Smith,  ο οποίος ζητά να περιοριστεί άμεσα το marketing αλκοολούχων προϊόντων στο ποδόσφαιρο και να επιβληθούν οι ίδιες απαγορεύσεις που ισχύουν και για τα τσιγάρα. Επίσης τονίζει πως προηγούμενες έρευνές τους έχουν αποδείξει πως μεγάλη μερίδα (πάνω από το 50%) των ανήλικων αγοριών έχουν συνδέσει το ποδόσφαιρο με την μπύρα και ζητά από τους υπεύθυνους να πάρουν μέτρα.
Παράλληλα σημειώνεται πως η εν λόγω εταιρεία βρήκε τον τρόπο να παρακάμψει τους αυστηρούς νόμους που ισχύουν στην Γαλλία για την προβολή διαφημίσεων αλκοόλ σε γήπεδα με το να μην αναγράφει το λογότυπό της στις πινακίδες στην άκρη του γηπέδου, αλλά ένα χαρακτηριστικό της σλόγκαν.
Από την μεριά της η Carlsberg δήλωσε πως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην προωθεί τα προϊόντα της σε ανήλικους.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!