GOOD LIFE

6 τρόποι και πρακτικές για να βελτιώσετε το ύψος σας

Μολονότι το ύψος του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται κυρίως βάσει γεννετικών παραγόντων, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται μετά την ενηλικίωση ενός ατόμου, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως μπορείτε να αυξήσετε το ύψος ακολουθώντας μερικές πρακτικές.

Φυσικά δεν πρόκειται ξαφνικά να ψηλώσετε κατά 20 και πλέον πόντους, αλλά μπορείτε να βελτιώσετε το ύψος κατά μερικά εκατοστά. Δείτε τις πιο δημοφιλείς πρακτικές.


1. Άθληση: Η συστηματική άθληση βελτιώνει το ύψος ενώ ως ασκήσεις που σίγουρα βοηθούν στο να επιμηκυνθούν και να γίνουν πιο ελαστικά τα άκρα προτείνονται κυρίως: το μονόζυγο, η γέφυρα, το σχοινάκι, το στρέτσινγκ και φυσικά η κολύμβηση.
2. Καλός ύπνος: Η καλή ξεκούραση και ο υγιής ύπνος σύμφωνα με μελέτες είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη, αφού ο οργανισμός αναπλάθει τους ιστούς την ώρα του ύπνου.
3. Καλή διατροφή: Αν αρχίσεις να κάνεις μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία (απαραίτητη η πρόσληψη ασβεστίου) και βιταμίνες (και ειδικά σε βιταμίνη D) θα δείς να βελτιώνεται και να αναπτύσσσεται το σώμα σου.
4. Βελτίωσε την στάση του σώματός σου: Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να καμπουριάζουν ειδικά όταν κάθονται και αυτό με τα χρόνια προκαλεί κάμψη της σπονδυλικής στήλης και απώλεια ύψους. Aν μάθεις να τηρείς μία σωστή, ορθή στάση σώματος, θα δείς και το συνολικό σου ανάστημα να βελτιώνεται.
5. Φροντισε να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα γιατί κάθε φορά που αρρωσταίνεις ο οργανισμός σου φρενάρει τη διαδικασία ανάπτυξης. 
6. Χειρουργική επέμβαση: Πλέον υπάρχουν και οι χειρουργικές επεμβάσεις Διατατικής Οστεογένεσης (και μάλιστα διαφέρουν ως προς την λογικής τους, ανάλογα με τα εμφυτεύματα που θα χρησιμοποιηθούν και τη μέθοδο) με τις οποίες μπορείς να ψηλώσεις μέχρι και 15 εκατοστά ( 8 εκατοστά  από τους μηρούς και 6.5 εκατοστά από τις κνήμες) αλλά πρόκειται για εξαιρετικά επίπονες, ακριβές και διόλου απλές επεμβάσεις. Μάλιστα μόνο η επέμβαση άυξησης ύψους μέχρι 6 εκατοστά θεωρείται χαμηλού κινδύνου. Όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις για περισσότερο ύψος αυξάνονται και οι πιθανότητες για επιπλοκές, ενώ διαρκεί πολύ η αποθεραπεία μετά το χειρουργείο και ανάλογα με την τεχνική που ακολουθείται  μπορεί να περιλαμβάνει την τοποθέτηση γύψου, πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις ενώ χρονικά η όλη διαδικασία μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και το διάστημα των 6 μηνών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!