GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Εμείς επιλέξαμε 5 βιβλιοπροτάσεις γι' αυτή την εβδομάδα και σας τις παρουσιάζουμε:   

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχε φανταστεί. 

1. "Ξέρω που είσαι" από τις εκδόσεις Πατάκη

Η Κλαιρ Κένταλ χτίζει με μαεστρία τους χαρακτήρες του βιβλίου της. Άκρως ανθρώπινοι, με αγωνίες και ανησυχίες, αλλά και ακραία συμπεριφορά, που όμως συναντιέται στα ψυχικά άρρωστα και σχιζοφρενικά άτομα. Η Κλαρίσα φοβάται όλο και περισσότερο τον συνάδελφό της Ρέιφ, με τον οποίο πέρασε μια νύχτα μαζί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο Ρέιφ δεν την αφήνει σε ησυχία και δε δέχεται αντιρρήσεις. Είναι πάντα εκεί... Όταν καλείται να παραστεί ως ένορκος, η Κλαρίσα ανακουφίζεται. Η δικαστική αίθουσα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, ένα μέρος στο οποίο ο Ρέιφ δεν μπορεί να εισχωρήσει. Όμως, καθώς ξεδιπλώνεται μια βίαιη ιστορία απαγωγής και κακοποίησης στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Κλαρίσα αρχίζει να βλέπει αντιστοιχίες μεταξύ της κατάστασής της και αυτής της νεαρής γυναίκας στο εδώλιο του μάρτυρα.

2. "Η γέφυρα των μυστικών" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Εύκολο, γρήγορο, συναρπαστικό, θέτοντας ταυτόχρονα σοβαρά ζητήματα μέσα από την αίγλη που πάντα προσδίδει ένα ιστορικό μυθιστόρημα, είναι όσα θα μπορούσε να πει συνοπτικά κανείς για το καινούριο βιβλίο της Donnely, το οποίο μας μεταφέρει στο απίστευτο χάσμα των τάξεων του 19ου αιώνα και τους αγώνες για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Η Τζο Μόντφορτ, όμορφη και πλούσια, σύντομα θα αποφοιτήσει και θα παντρευτεί έναν από τους πιο περιζήτητους και εύπορους εργένηδες της Νέας Υόρκης. Όμως, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Τζο. Το όνειρό της είναι να γίνει δημοσιογράφος σε εφημερίδα. Πέρα από τον αγώνα που πρέπει να δώσει ενάντια στα στερεότυπα και τις απαιτήσεις της κοινωνικής τάξης και της εποχής της, η Τζο καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει ένα τραγικό γεγονός: ο πατέρας της τραυματίζεται θανάσιμα ενώ καθαρίζει το περίστροφό του.

3. "7 θυμοί"  από τις εκδόσεις Εστία

Οι 7 Θυμοί είναι ένα μυθιστόρημα υπαρξιακό και ενταγμένο στον ρεαλισμό της καθημερινότητας. Η ιστορία αφορά χαρακτήρες που ζουν στις άκρες της πόλης και της ζωής: ένας άραβας µετανάστης, µια πρώην τοξικοµανής, έναν επαναπατρισµένος Ελληνας, ένας µικροεφευρέτης που κατασκευάζει ανιχνευτές µετάλλων, ένας διευθυντής τράπεζας που πιστεύει ότι όλα εξαγοράζονται, ένας νεαρός δηµοσιογράφος, οι οποίοι κινούνται και ανασαίνουν γύρω από τον βασικό ήρωα, έναν αρχαιολόγο. Το βιβλίο έχει γίνει και ταινία με τον ίδιο τίτλο και πρωταγωνιστή τον Μάξιµο Μουµούρη. 

4. "Το σημάδι του Κάιν" από τις εκδόσεις Ωκεανός

Η Θεσσαλία με την Συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως επιστρέφει στους κόλπους της μητέρας Ελλάδας. Πολλοί Έλληνες της Μικρασίας αγοράζουν μεγάλα τσιφλίκια και έρχονται για εγκατάσταση στον θεσσαλικό κάμπο που βράζει από την αντίδραση των εξαθλιωμένων αγροτών που βλέπουν τα όνειρά τους να σβήνουν. Ο Αχιλλέας Κωνσταντινίδης, γυιός μεγαλοτσιφλικά των Τρικάλων, πνεύμα ανήσυχο και μεγάλος γυναικάς, από ένα γύρισμα της Τύχης και της Ανάγκης, θα βρεθεί αρραβωνιασμένος με τη μικρή ορφανή Ειρήνη, το κορίτσι που ονειρευόταν να παντρευτεί ο μικρότερος αδελφός του ο ευαίσθητος κι ονειροπόλος Χριστόφορος. Ανάμεσα στα δυο αδέλφια σιγοκαίει ο συγκαλυμμένος ανταγωνισμός και το μίσος. Το ξέσπασμα του Ελληνοτουρκικού Πολέμου το 1897 θα φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και τα δυο αδέλφια θα δουν τις ζωές τους να ανατρέπονται…

5. "Γυάλινα τριαντάφυλλα" από τις εκδόσεις Αίολος 

Εκτός από τη φωτογραφία, η Ειρήνη Ευριπίδου έδειξε από μικρή ηλικία μεγάλο ενδιαφέρον για την έκφραση μέσα από τον ποιητικό λόγο. Το αποτέλεσμα αυτής της ενασχόλησής της αποτυπώθηκε στην πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Γυάλινα Τριαντάφυλλα», η οποία κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ. Πρόκειται για μια συλλογή που περιλαμβάνει ποιήματα τα οποία έγραψε κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ξεκινώντας από το 2006, οπότε ήταν μόλις 21 χρονών. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!