VIRAL

Αυτό είναι το βίντεο που εξαιτίας του η Β. Κορέα απαγόρευσε την είσοδο στο BBC

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου ένα βίντεο - ρεπορτάζ του BBC που οδήγησε τις Αρχές στην Βόρεια Κορέα να απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα σε ρεπόρτερ του γνωστού καναλιού και να απελάσουν τρεις δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει το Business Insider, τις τελευταίες μέρες μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το CNN και το Sky News και τα συνεργεία τους κατάφεραν να πάρουν βίζα για είσοδο στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να καλύψουν το πρώτο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος που συμβαίνει στην χώρα μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.
Ωστόσο αυτό το ρεπορτάζ του BBC στο πανεπιστήμιο Kim Il Sung στο οποίο ο ρεπόρτερ ρωτά φοιτητές για ποιό λόγο πιστεύουν πως χρειάζεται η χώρα τους να έχει πυρηνικά όπλα, στάθηκε η αφορμή για να επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Βόρεια Κορέα για το BBC. Τα ξένα δημοσιεύματα τονίζουν πως το υλικό κρίθηκε προσβλητικό για την χώρα, ενώ τα πλάνα που γυρίστηκαν μπροστά στο άγαλμα του Kim Il Sung κρίθηκαν προσβλητικά για την μνήμη του πρώην ηγέτη, εν'ω ενδιαφέρον παρουσιάζει και το απόσπασμα στο οποίο οι Βρετανοί ρεπόρτερ μιλούν με βραβευμένους με βραβείο Νόμπελ κατοίκους της χώρας. 
Πάντως ενώ δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τί ακριβώς βρήκαν "προσβλητικό" οι Βορειοκορεάτες, αυτό το βίντεο παραμένει ένα σπάνιο σύγχρονο ντοκουμέντο για την ζωή σε μία χώρα που είναι απομονωμένη από όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!