GOOD LIFE

Στο εσωτερικό του ακριβότερου διαμερίσματος στην πιο πολυπόθητη διεύθυνση στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

Αυτό το Νεοϋορκέζικο διαμέρισμα πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως αναζητά νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει 120 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει.

Διαθέτει περίπου 20 δωμάτια και συνολικό εμβαδόν 1110 τ.μ. και στην ουσία πρόκειται για ένα διαμέρισμα - μεζονέτα που εκτείνεται στον 7ο και 8ο όροφο ενός από τα ιστορικότερα κτίρια της Νέας Υόρκης και σύμφωνα με την Wall Street Journal είναι το μεγαλύτερο, σπανιότερο και ακριβότερο διαμέρισμα που πωλείται αυτή τη στιγμή στο Μανχάταν.
Μέχρι σήμερα άνηκε στον πρώην CEO της επενδυτικής τράπεζας Salomon Brothers, τον John Gutfreund, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 86 ετών και η χήρα του το πουλάει γιατί θεωρεί πως είναι τεράστιο για ένα άτομο. 
Και η αλήθεια είναι πως σπάνια γίνεται διαθέσιμο ένα διαμέρισμα σε αυτό το κτίριο και ειδικά ένα διαμέρισμα μεζονέτα. 
Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στο κτίριο 834 fifth avenue, το οποίο χτίστηκε το 1930 και το ρετιρέ του υπήρξε για χρόνια το σπίτι των ζάμπλουτων Rockefellers και τώρα ανήκει στο μεγιστάνα των media Rupert Murdoch και σε αυτό μένει σήμερα η πρώην συζυγός του Wendi. Το κτίριο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Central Park και τον Ζωολογικό Κήπο της Νέας Υόρκης και μολονότι δεκάδες ζάμπλουτοι ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα εκεί σπάνια βγαίνει κάποιο στην αγορά.
Τώρα όσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μπορούν να αποκτήσουν αυτό το διαμέρισμα που διαθέτει και κελάρι και δωμάτια προσωπικού στο ισόγειο, αλλά και θησαυροφυλάκιο και φυσικά θέα στο Central Park, ενώ το εσωτερικό του είναι γεμάτο με ιστορικές αντίκες. Μάλιστα τώρα έχει αρχίσει η συζήτηση με πολλούς να διατυπώνουν την επιθυμία τους ο νέος ιδιοκτήτης να σεβαστεί τον χώρο και να μην το ανακαινίσει ριζικά, αφού πραγματικά είναι ένα διαμέρισμα που θα μπορούσε να αποτελεί μουσείο για την ιστορία της ζωής της αστικής τάξης στο Μεγάλο Μήλο.

To κτίριο

Η θέα... και ακολουθούν φωτογραφίες από το εσωτερικό της μεζονέτας


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!