GOOD LIFE

Juzcar: Το Ισπανικό χωριό που αποτελεί το απόλυτο στρουμφοχωριό [εικόνες]

Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μάλαγα στην Ισπανία και ξεχωρίζει για το γαλάζιο χρώμα με το οποίο είναι βαμμένα όλα τα σπίτια. 

Για πολλά χρόνια δεν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για το χωριό των 220 κατοίκων, των οποίο προσέλκυε ελάχιστους τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτό όμως άλλαξε όταν την άνοιξη του 2011 τα στελέχη της Sony Pictures εμφανίστηκαν στο χωριό και το μετέτρεψαν σε απόλυτο στρουμφοχωριό. Έψαχναν καιρό μία από τις λευκές πόλεις της Ανδαλουσίας για να την βάψουν μπλε, ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «The Smurfs 3D».

Στην αρχή οι κάτοικοι ήταν αρκετά δύσπιστοι με την ιδέα, αλλά αργότερα είπαν το μεγάλο ναι. Μάλιστα, η Sony δεσμεύτηκε ότι θα βάψει ξανά τα σπίτια στο αρχικό τους χρώμα μετά από 6 μήνες. Εκείνο το καλοκαίρι μια ομάδα από 20 ελαιοχρωματιστές έβαψαν τα 175 κτίρια του Júzcar, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας, το δημαρχείο και τις επιτύμβιες στήλες. 

Το Juscar έγινε υπερδιάσημο, ενώ κανείς από τους κατοίκους δεν δέχτηκε να επαναφέρει το λευκό χρώμα στο σπίτι του. Παράλληλα, η τουριστική αύξηση ήταν μεγάλη, αφού από μερικές εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονταν το χωριό μέσα σε ένα χρόνο, ο αριθμός εκτοξεύθηκε σε 80.000 ανθρώπους μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!