GOOD LIFE

True story: Πληρώνει 400 δολάρια το μήνα για να κοιμάται σε ένα κουτί [βίντεο]

Ένας 25χρονος Αμερικανός σκιτσογράφος και γραφίστας βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να κάνει οικονομία και να γλιτώσει τα ακριβά ενοίκια στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Peter Berkowitz, που ζει και πρόσφατα ξεκίνησε να  εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πρόβλημα στέγασης, καθώς όπως αναφέρει και ο Business Insider, η πόλη του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στο επίκεντρο στεγαστικής κρίσης με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.
Έτσι ενώ αρχικά ο Peter ήθελε να συγκατοικήσει με έναν φίλο του συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε με τίποτα να αντέξει να πληρώνει το μερίδιό του για ένα διαμέρισμα που θα είχε δύο κρεβατοκάμαρες, αφού το ενοίκιο σε αυτά τα διαμερίσματα ξεκινούσε από τιμές που ξεπερνούσαν τα 4000 δολάρια το μήνα.

Μετά από μια επίσκεψη σε μουσείο για να παρακολουθήσει μια έκθεση σύγχρονου design, είδε τα σχέδια ενός ιαπωνικού capsule - hotel (το ξενοδοχείο με τα δωμάτια που θυμίζουν ντουλάπες) και έτσι αποφάσισε να φτιάξει και ο ίδιος ένα τέτοιο "μικρό" δωμάτιο - κουτί. Με την βοήθεια φίλων και υλικά αξίας 1300 δολαρίων έφτιαξε το δωμάτιο του και τώρα μένει στο διαμέρισμα ενός φίλου του, το οποίο διαθέτει μία κρεβατοκάμαρα (στην οποία κοιμάται ο φίλος του) ενώ ο ίδιος κοιμάται μέσα στο κουτί, και πληρώνει 400 δολάρια τον μήνα,στον φίλο του για την φιλοξενεία. Να σημειωθεί πως σήμερα η μέση τιμή ενοικίου για ένα δύαρι διαμέρισμα (δηλαδή με μία κρεβατοκάμαρα) στο Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει ο  Business Insider, που επικαλείται στοιχεία του μεσιτικού site Zumper,  κυμαίνεται στο εξωφρενικό ποσό των 3.460 δολαρίων τον μήνα.

Δείτε τον ίδιο τον Peter να μας ξεναγεί στο... δωμάτιό του

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!