GOOD LIFE

Αυτό είναι το πιο περιζήτητο επάγγελμα παγκοσμίως σύμφωνα με το Forbes

Για κάποιον που αρχίζει τώρα την καριέρα του στο συγκεκριμένο επάγγελμα, θα πρέπει να ξέρει ότι ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 200.000 δολάρια

Ένας από τους πιο κύριους πλέον προβληματισμούς των νέων είναι η εξασφάλιση καριέρας, η οποία θα τους αποφέρει υλική και ηθική ικανοποίηση. Δυστυχώς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι θέσεις εργασίας έχουν λιγοστέψει δραματικά, ενώ οι μισθοί έχουν μειωθεί έως και 50%. Οι καινοτομίες στην τεχνολογία αντιπροσωπεύουν επίσης μια από τις κεντρικές αιτίες αλλαγών, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την καριέρα ενός εργαζομένου. Ο αριθμός εργαζομένων στον βιομηχανικό τομέα μειώνεται, ενώ αντίθετα αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό ο αριθμός εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής.  

Ένα επάγγελμα, το οποίο θα σας εξασφαλίσει ένα πολύ καλό μισθό και θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα είναι αυτό του υπεύθυνου κυβερνοασφάλειας. Στον τελευταίο του χρόνο στην εξουσία, ο Barack Obama αύξησε το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για την κυβερνοασφάλεια πάνω από 30%, στα 19 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes , τα στοιχεία της SilverBull υποδεικνύουν ότι για την ίδια θέση, οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ προσφέρουν από 225.000 έως 334.000 δολάρια, ενώ σε άλλες χώρες η αμοιβή μπορεί να φτάσει και τα 380.000 δολάρια.

Τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος είναι ευστροφία, άριστη γνώση υπολογιστών και θάρρος, καθώς θα βρίσκεται «απέναντι» από τους χάκερ.  Αναπτυγμένες τεχνολογικές εταιρείες σπεύδουν να βρουν τα μελλοντικά στελέχη τους κατευθείαν από το πανεπιστήμιο. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η IBM, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με 300 ανώτατα ιδρύματα παγκοσμίως παρέχοντας δωρεάν λογισμικό ασφαλούς πλοήγησης, χτίζοντας έτσι ισχυρούς δεσμούς με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!