GOOD LIFE

Το νέο σοκαριστικό εξώφυλλο του περιοδικού TIME που διχάζει [εικόνα]

Το εξώφυλλο του περιοδικού γράφει με υπότιτλο: «Το Κρυφό Έγκλημα Πολέμου. Να Τελειώνει Η Μάστιγα του Συγκρουσιακού Βιασμού».

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού απεικονίζει μια μαύρη γυναίκα που κρατάει την φουσκωμένη κοιλιά της, στέκεται τόπλες και κοιτάζει μπροστά. Πρόκειται για μία κοπέλα με το όνομα Ayak από το Νότιο Σουδάν και έπεσε θύμα βιασμού σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Τη φωτογράφιση έκανε η διεθνούς φήμης Linsey Addario, η οποία βρέθηκε στη Λιβύη στα πρώτα βήματα της αραβικής άνοιξης, πίσω στο 2011.

«Περάσαμε πολλές ώρες μαζί με την Ayak. Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες της φωτογράφισης και τελικά δέχθηκε να αποτελέσει το πρόσωπο όλων των γυναικών που περνάνε από αυτή την εξαιρετικά απάνθρωπη κατάσταση» ανέφερε η καλλιτέχνης. Βλέποντας όμως η Ayak το αποτέλεσμα, κατάλαβε ότι η φωτογράφιση αυτή, είναι μία μοναδική ευκαιρία να ξαναπάρει πίσω όσα της έκλεψαν οι βιαστές της, την ομορφιά και την αξιοπρέπειά της.

«Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να ζητήσεις από μια γυναίκα να σου περιγράψει το πως βιάστηκε. Δεν υπάρχει ήπιος τρόπος να κατευνάσεις τη φρίκη αυτής της πράξης, τη δημόσια διαπόμπευση και τις βαριές σωματικές πληγές που προέρχεται από τη σεξουαλική κακοποίηση ως πολεμικό όπλο. Ωστόσο, για να παρουσιάσω την ιστορία του πως οι γυναίκες επανέρχονται ψυχολογικά και σωματικά από ένα βιασμό που σχετίζεται με μια πολεμική σύγκρουση, είχα την ανάγκη να κατανοήσω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτός συνέβη», συμπλήρωσε η φωτογράφος. 

Το νέο αυτό εξώφυλλο έχει διχάσει τη κοινή γνώμη καθώς οι μισοί πιστεύουν ότι  ότι η εικόνα συγκινεί και κάνει γνωστά τα δεινά των γυναικών στην περιοχή του πολέμου, ενώ από την άλλοι υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι ότι το περιοδικό χρησιμοποίησε τη γυναίκα, για να προκαλέσει.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!