GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχε φανταστεί. Εμείς επιλέξαμε 5 βιβλιοπροτάσεις γι' αυτή την εβδομάδα και σας τις παρουσιάζουμε:  

1. "Τρέξε στον επόμενο σταθμό" από τις εκδόσεις Λιβάνη

Η Πία Στόκλιν, δημοφιλής συγγραφέας, εξαφανίζεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες μερικές μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου της βιβλίου.Ο Ρόμπερτ Φίσερ, διακεκριμένος ψυχολόγος, αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του σιδηροδρομικού σταθμού του Κίλχμπεργκ, ενώ λίγο νωρίτερα έχει εντοπιστεί η Πία Στόκλιν, βάναυσα χτυπημένη, στην περιοχή του Μπελβιού. Η Ρενάτα Κίμαν, ειδική πράκτορας του FBI, λαμβάνει ξαφνικά ένα παράξενο μήνυμα, που την τοποθετεί στον πυρήνα μιας πρωτοφανούς υπόθεσης. Κάποιος φαίνεται να αντιγράφει καρέ καρέ σκηνές από το τελευταίο βιβλίο της δημοφιλούς συγγραφέως, σε ένα παιχνίδι που δοκιμάζει τα όρια της λογικής. Ένα το αστυνομικό μυθιστόρημα της Βασιλικής Λεβεντάκη που θα σας καθηλώσει. 

2. "Μελάνι από δαντέλα" από τις εκδόσεις Ωκεανός

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συναίσθημα και αναπάντεχες ανατροπές, με την μοίρα να παίζει σημαντικό ρόλο. Η Δάφνη Αντωνίου είναι γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο και εργάζεται σκληρά μετά από την οικονομική καταστροφή που υπέστη η οικογένειά της. Γνωρίζει, κάτω από περίεργες συνθήκες, τον Στέφανο Εμμανουηλίδη, τον ανιψιό του εργοδότη της και ο έρωτας ανάμεσά τους είναι κεραυνοβόλος. Κι ενώ το μέλλον φαντάζει υπέροχο στη ζωή των δυο ερωτευμένων, όλα ανατρέπονται με έναν απίστευτο τρόπο. Η μοίρα των οικογενειών τους θα τους χωρίσει και οι δυο θα φτιάξουν τις ζωές τους με άλλους ανθρώπους.

3. "Η τελευταία συγγνώμη" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μια ιστορία που ξεκινάει στα προπολεμικά Γιάννενα, ταξιδεύει στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην επιχείρηση Βαλκυρία, στη Λατινική Αμερική και καταλήγει στη χαράδρα του Βίκου, όπου απονέμεται τελικά δικαιοσύνη. Ένα κείμενο γεμάτο αλλεπάλληλες ιστορίες, ανατροπές, εκπλήξεις, πόνο, αδικία, αίμα, τυραννία, αγωνία κι όμως εξισορροπημένο, σφιχτοδεμένο, παλλόμενο. Οι ιστορίες των πρωταγωνιστών φωτίζονται όσο θέλει ο συγγραφέας και όσο πρέπει, χωρίς να χαθεί η μαγεία και η έκπληξη. Αν και το βιβλίο περιέχει αναφορές σε ιστορικά γεγονότα και αληθινά πρόσωπα, θα πρέπει να διαβαστεί σαν έργο καθαρής μυθοπλασίας. 

4. "Δανεική καρδιά" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Η πιο μαγευτική ιστορία της Mary Higgins-Clark έως σήμερα, ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για τα μυστήρια που κρύβει η ανθρώπινη καρδιά. Η Νάταλι Ρέινς, ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του Μπρόντγουεϊ, βρίσκεται δολοφονημένη στο σπίτι της. Αμέσως οι υποψίες στρέφονται στον ατζέντη και εν διαστάσει σύζυγό της Γκρεγκ Άλντριχ. Δεν του απαγγέλλονται όμως κατηγορίες παρά δυο χρόνια αργότερα, όταν ο Τζίμι Ίστον, ένας επαγγελματίας εγκληματίας, ισχυρίζεται ότι ο Άλντριχ τον είχε προσλάβει για να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Η δίκη που θα ακολουθήσει είναι η σπουδαιότερη στην καριέρα της γοητευτικής τριανταδυάχρονης εισαγγελέα Έιμι Γουάλας και η δυσκολότερη, καθώς τα συναισθήματα που γεννιούνται στη μεταμοσχευμένη της καρδιά αψηφούν κάθε λογική.

5. "Αχώριστοι" από τις εκδόσεις Πατάκη

Το νέο μυθιστόρημα του Ιταλού συγγραφέα Αλεσσάντρο Πιπέρνο που αξίζει να διαβάσετε. Είναι η ιστορία δύο αδερφών, του Φιλίππο και του Σάµουελ Ποντεκόρβο. Αχώριστοι για χρόνια παρά τις διαφορές τους –ο Φιλίππο είναι ένας καλλιτέχνης των κινούμενων σχεδίων επιρρεπής στις ηδονές της σάρκας και χωρίς ιδιαίτερους ηθικούς φραγμούς, ενώ ο Σάμουελ, επιμελής σπουδαστής, με βλέψεις να διαπρέψει στο πεδίο της οικονομίας και φειδωλός στα πάθη του- οι δύο αδερφοί θα «διασπαστούν» και θα ακολουθήσουν απρόβλεπτες διαδρομές. Δόξα και χρήμα θα ράνουν τον Φιλίππο στην επαγγελματική του ανέλιξη, όμως ο Σάμουελ θα υποπέσει στο διπλό «αμάρτημα» μιας ατυχούς επένδυσης και ενός ανεξέλεγκτου πάθους. Και εδώ πίσω από τις γραμμές διακρίνεται το περίγραμμα της Ιταλίας στο μεταίχμιο του 20ού με τον 21ο αιώνα, όπου η λατρεία της φήμης και του χρήματος έχει υποκαταστήσει τις αξίες της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!