GOOD LIFE

Έξυπνες συμβουλές για μία επιτυχημένη συνέντευξη δουλειάς μέσω Skype

Σε αρκετές χώρες το ποσοστό των υποψήφιων εργαζόμενων που περνούν από συνέντευξη μέσω Skype έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια φτάνοντας ακόμα και το 20%.

Με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει αρκετά, οι περισσότερες συνεντεύξεις για δουλειά γίνονται πλέον μέσω κάμερας. Δυστυχώς, πολλές φορές η μεγάλη απόσταση γίνεται εμπόδιο με αποτέλεσμα να βρεθείς στην ανάγκη να πραγματοποιήσεις μια συνέντευξη με τέτοιο τρόπο. 

Για να προετοιμαστείς κατάλληλα ο Μανιάτης Μάριος μέσα από το βιβλίο του «Συγχαρητήρια Προσλαμβάνεστε!» δίνει έξυπνες ιδέες και συμβουλές για μία πετυχημένη συνέντευξη μέσω Skype: 

  • Η τεχνολογία παίζει μεγάλο ρόλο στη συνέντευξη για δουλειά. Μια καλή κάμερα τοποθετημένη στην κατάλληλη θέση στον υπολογιστή είναι απαραίτητη καθώς ο εργοδότης θέλει να βλέπει καθαρά τον υποψήφιο.
  • Βεβαιώσου ότι έχει εγκαταστήσει σωστά το πρόγραμμα βιντεοκλήσης που σου έχει ζητηθεί και δοκίμασε με κάποιον φίλο τη σωστή λειτουργία του.
  • Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ , ώστε η επικοινωνία να πραγματοποιηθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα.
  • Πρόσεξε το background να είναι ουδέτερο, όπως για παράδειγμα ένας γυμνός τοίχος. Έτσι, ο συνεντευξιαστής θα εστιάζει αποκλειστικά σ' εσένα.
  • Θα πρέπει να υπάρχει ησυχία και να έχεις φροντίσει να μη σε διακόψει κανείς. Αν είναι εφικτό απενεργοποίησε σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ενώ βεβαιώσου ότι έχεις κλείσει όλα τα προγράμματα στον υπολογιστή που μπορεί να περιλαμβάνουν ηχητικές ειδοποιήσεις ή να σε διακόψουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Προσπάθησε να κοιτάς στην κάμερα και όχι στην οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται ότι κοιτάς κατευθείαν στα μάτια τον συνεντευξιαστή.
  • Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!