GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχε φανταστεί. Εμείς επιλέξαμε 5 επιλογές γι' αυτή την εβδομάδα και σας τις παρουσιάζουμε: 

1. "Η τέλεια γυναίκα" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Nora Roberts είναι η «αγαπηµένη συγγραφέας της Αµερικής» σύµφωνα µε το περιοδικό New Yorker. Έχει γράψει πάνω από 190 µυθιστορήµατα και έχει πουλήσει πάνω από 400.000.000 αντίτυπα, ενώ θεωρείται ζωντανός θρύλος του αισθηµατικού µυθιστορήµατος. "Η τέλεια γυναίκα" είναι το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς των ερωτικών περιπετειών των αδερφών Μοντγκόμερι. Προσεγγίζει τον έρωτα πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα της σειράς, κάτι αρκετά ευχάριστο για τον αναγνώστη καθώς δεν κουράζεται στην ανάγνωση. Τέλος, δίνεται έμφαση και στις παράπλευρες φιλικές και οικογενειακές σχέσεις, οι οποίες παίζουν τον δικό τους ρόλο στην πλοκή, ενώ μας θυμίζουν ταυτόχρονα πως η ζωή δεν είναι μόνο ο έρωτας, άλλες και σχέσεις εξίσου δυνατές και σημαντικές που μας διαμορφώνουν και μας καθορίζουν.

2. "Το κουκλόσπιτο" από τις εκδόσεις Πατάκη

Υπέροχο, μεθυστικό και γεμάτο αγωνία, το Κουκλόσπιτο αποτελεί μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης και εμμονής, προδοσίας και εξιλέωσης, μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα σε αυτό που φαίνεται και σε αυτό που είναι πραγματικά. Το Κουκλόσπιτο (The Miniaturist, 2014, Βιβλίο της χρονιάς των βιβλιοπωλείων Waterstones, Βιβλίο της χρονιάς της εφ. Observer, National Book Awards New Writer 2014) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και ένα από τα μεγαλύτερα best seller των τελευταίων χρόνων, ενώ μεταφράστηκε σε περισσότερες από 35 γλώσσες. 

3. "Χωρίς Αντίο" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η γυναίκα ενός Άγγλου διπλωμάτη θα γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα και τη φιλόξενη ψυχή των Ελλήνων με φόντο το νησί της Κρήτης. Η Έβενλυ ερωτεύεται τον τόπο και τους κατοίκους του κι ενώ ο Χιου θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στην πρωτεύουσα, εκείνη αποφασίζει να παραµείνει στο νησί και να επιδιορθώσει το ετοιµόρροπο σπίτι που ανήκει στην οικογένεια του Χιου. Δειλά-δειλά θα έρθει σε επαφή µε τους ντόπιους και θα καταφέρει µε τον καιρό να κερδίσει τη συµπάθειά τους, ενώ µια φιλία κι ένας αναπάντεχος έρωτας θα σηµαδέψουν για πάντα τη ζωή της. Τα σκούρα σύννεφα του πολέµου, όµως, πυκνώνουν έντονα στον ορίζοντα και το νησί µέλλει σύντοµα να µετατραπεί σε πεδίο µάχης, βίας και αιµατοχυσίας. Για την Έβενλυ, τους φίλους της και την οικογένειά της, αυτή θα είναι η µεγαλύτερη δοκιµασία της ζωής τους. Μία υπέροχη φρέσκια φωνή στη λογοτεχνία, ιδανική για τους θαυμαστές των Victoria Hislop και Julia Gregson. 

4. "Συντριβή" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Κάριν Σλότερ γνωρίζει αρκετά καλά πώς να δημιουργεί ήρωες και αντιήρωες και ξέρει καλά να στήνει τον μύθο της με απλούς καθημερινούς χαρακτήρες. Όταν ανακαλύπτεται το νεκρό σώμα μιας νεαρής γυναίκας στα παγωμένα νερά της λίμνης Γκραντ, ένα σημείωμα κάτω από έναν βράχο στην όχθη αποκαλύπτει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Αλλά σύντομα γίνεται φανερό πως η γυναίκα έχει πέσει θύμα άγριας δολοφονίας, μια υπόθεση στην οποία βρίσκεται μπλεγμένη χωρίς τη θέλησή της η ιατροδικαστής Σάρα Λίντον. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που προσφέρει σε μέγιστο βαθμό την απόλαυση της ανάγνωσης σε όποιον το πάρει στο χέρι του. 

5. "Οι Κατερίνες" από τις εκδόσεις Λιβάνη

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα κορίτσια (και στην περίπτωση του Κόλιν αυτό αποδεικνυόταν πολύ συχνά), όλοι έχουν έναν τύπο. Ο τύπος του Κόλιν Σίνγκλετον ήταν... οι Κατερίνες. Είχε κάνει σχέση με δεκαεννιά κοπέλες. Όλες τους άκουγαν στο όνομα Κατερίνα. Και όλες τους –μα όλες, μέχρι την τελευταία– του είχαν ρίξει άκυρο. Ο Κόλιν πίστευε ότι ο κόσμος αποτελείται από ακριβώς δύο είδη ανθρώπων: από τα Άτομα που Ρίχνουν Άκυρο κι από τα Άτομα που Τρώνε Άκυρο. Τα Άτομα που Ρίχνουν Άκυρο μπορεί να μην είναι πάντοτε εκείνοι που ραγίζουν καρδιές και τα Άτομα που Τρώνε Άκυρο μπορεί να μην κυκλοφορούν μονίμως με ραγισμένη καρδιά. Όμως είναι αποφασισμένος να αποδείξει το Θεώρημα της Υποβόσκουσας Προβλεψιμότητας των Κατερινών, το οποίο ελπίζει πως, στην τελική του μορφή, θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον κάθε σχέσης, παίρνοντας εκδίκηση για τους απανταχού συλλέκτες άκυρων και ίσως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, να καταφέρει κι ο ίδιος να κερδίσει την καρδιά του κοριτσιού των ονείρων του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!