GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Ένα μυθιστόρημα, που συνδυάζει στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας και ψυχολογικού θρίλερ, μία ιστορία που μας θυμίζει αξίες και ιδανικά που τείνουν να εξαφανιστούν από τη ζωή μας, ένα βιβλίο που μιλάει για την τέχνη της αγάπης, είναι όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας. 

1. "Ο Φρόϊντ στο Μανχάταν" από τις εκδόσεις Καλέντης

Είναι ένα απολαυστικό, γραμμένο με χιούμορ μυθιστόρημα, που συνδυάζει στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας και ψυχολογικού θρίλερ. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η κριτική στη Γαλλία, παρέχει στον αναγνώστη "τη ραφινάτη απόλαυση ενός φλιτζανιού τσαγιού και την ανατριχιαστική αίσθηση μιας μαχαιριάς".  Ο Λυκ Μποσί βασισμένος σε βιογραφικά και επιστημονικά στοιχεία, σκιαγραφεί με ζωντάνια και παραστατικότητα τις δύο μεγάλες προσωπικότητες της ψυχιατρικής (Ζίγκμουντ Φρόιντ - Καρλ Γιουνγκ), καθώς και τη σύγκρουση που υποβόσκει στις σχέσεις τους. παράλληλα, περιγράφεται η Αμερική των αρχών του 20ου αιώνα, με τη ραγδαία οικιστική και τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά και τη διαρκώς αυξανόμενη βία της αμερικανικής κοινωνίας.

2. "Το άρωμα του ονείρου" από τις εκδόσεις Αίολος

Το "Άρωμα του ονείρου" είναι ένα έπος που αρχίζει στα δάση της αρχαίας Βοημίας και δεν τελειώνει παρά απόψε, στις εννιά η ώρα το βράδυ (ώρα Παρισιού). Είναι, ακόμη ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα με ήρωα έναν επιστάτη που έχει χάσει ένα μπλε μπουκάλι. Ένα μπουκάλι πολύ παλιό που έχει χαραγμένη πάνω του την εικόνα ενός θεού με κέρατα τράγου. Αν το υγρό μέσα σ' αυτό το μπουκάλι είναι πραγματικό η μυστική ουσία του σύμπαντος, όπως πιστεύουν μερικοί, θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα, γιατί εξατμίζεται και έχουν απομείνει μόνο δυο σταγόνες. Η θρησκεία, η αθανασία, οι ανθρώπινες σχέσεις, είναι μερικά από τα σοβαρά θέματα που σχολιάζει μέσα από το βιβλίο του ο Τομ Ρόμπινς. 

3. "Το κορίτσι που άφησες" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Τζότζο Μόϊς περιγράφει με καθηλωτικό τρόπο μια περίοδο Κατοχής που έχει σε μεγάλο βαθμό σβηστεί από τη μνήμη. Το 1916, ο Γάλλος ζωγράφος Εντουάρ Λεφέβρ αφήνει την πολυαγαπημένη του Σοφί για να πολεμήσει στο Μέτωπο. Προτού φύγει, όμως, ζωγραφίζει ένα μοναδικό πορτρέτο της, το οποίο η Σοφί φυλάει σαν κόρη οφθαλμού. Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το ίδιο αυτό πορτρέτο δωρίζεται στη Λιβ από τον σύζυγό της, λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του. Η ομορφιά του της θυμίζει τον λίγο καιρό που έζησαν μαζί. Όταν, όμως, θα αποκαλυφθεί η σκοτεινή ιστορία του πίνακα, η Λιβ θα κινδυνεύσει να χάσει τη μοναδική σπίθα αγάπης που ένιωσε από τη μέρα που έχασε τον άντρα της. Δύο νέες γυναίκες∙ τις χωρίζει ένας αιώνας, τις ενώνει η αποφασιστικότητά τους να παλέψουν γι’ αυτό που αγαπούν περισσότερο, όποιο κι αν είναι το κόστος.

4. "Ακόμη θυμάμαι" από τις εκδόσεις Μίνωας

Το καινούργιο μυθιστόρημα της Ελένης Γαληνού «Ακόμη θυμάμαι» είναι μια ιστορία δυνατή, γεμάτη μυστήριο, δράση, ευαισθησία και πολλές ανατροπές. Μας ταξιδεύει ονειρικά μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής και μας κάνει να θυμηθούμε αξίες και ιδανικά που τείνουν να εξαφανιστούν από τη ζωή μας. Πράγματα που ο καθένας φυλάει βαθιά μέσα στην καρδία του και τα ψηλαφίζει κάποιες βαριές αδιάβατες ώρες για να πάρει δύναμη. Μια ιστορία που ρέει γρήγορα μέσα από όμορφο ποιητικό λόγο και δυνατοί χαρακτήρες που ξεχωρίζουν για την διαφορετικότητά τους. «Ένα βιβλίο “ρετρό” που διαβάζεται απνευστί, φυλάσσεται δίπλα στο κομοδίνο για να διαβαστεί ξανά από την αρχή κάποια δύσκολη νύχτα του χειμώνα, όταν όλα μοιάζουν ή είναι δύσκολα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου περνούν μαλακά και υποδόρια μηνύματα γλυκά και ξεχασμένα». 

5. "Η τέχνη της αγάπης" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Είναι η αγάπη τέχνη; Αν είναι, χρειάζεται γνώση και προσπάθεια. Ή μήπως η αγάπη είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα που κατά σύμπτωση το γνωρίζει κανείς, το «συναντά» αν είναι τυχερός; Αυτό το μικρό βιβλίο βασίζεται στην πρώτη αντίληψη, ενώ αναμφισβήτητα η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύουν στη δεύτερη.  ο φημισμένος ψυχαναλυτής και κοινωνικός στοχαστής Έριχ Φρομ διερευνά την αγάπη απ’ όλες τις πλευρές και τις όψεις της – όχι μόνο τη ρομαντική αγάπη, που είναι διαποτισμένη από τόσες παρανοήσεις και τόσες μεγάλες προσδοκίες, αλλά επίσης την αδελφική αγάπη, την ερωτική αγάπη, την αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αγάπη για τον Θεό.  H επετειακή έκδοση, για τα πενήντα χρόνια του καινοτόμου διεθνούς μπεστ σέλερ, κατάφερε να δείξει σε εκατομμύρια αναγνώστες πώς να κάνουν τη ζωή τους ενδιαφέρουσα και δημιουργική αναπτύσσοντας τις κρυμμένες τους δυνατότητες για Αγάπη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!