VIRAL

True story: Αυτή η 7χρονη δεν μπορεί να νοιώσει πόνο, πείνα και νύστα

Εδώ και μια εβδομάδα το διαδίκτυο έχει γεμίσει με βιντεάκια και αναφορές στο "βιονικό κορίτσι" μια 7χρονη από την Βρετανία.

Πρόκειται για την μικρούλα Olivia Farnsworth, που η σπάνια περίπτωσή της έχει προβληματίσει την ιατρική κοινότητα.
Η μικρή πάσχει από ένα σύνδρομο που σχετίζεται με το χρωμόσωμα 6, όμως οι γιατροί λένε πως δεν έχουν ξανασυναντήσει κάποιον ασθενή που να εμφανίζει ταυτόχρονα και τα τρία συμπτώματα που σχετίζονται με μεταλλάξεις στο χρωμόσωμα 6, δηλαδή την πλήρη αναισθησία στον πόνο και την μη ύπαρξη αισθήματος πείνας και νύστας.
Η μικρούλα πραγματικά δεν αισθάνεται καθόλου πόνο, ενώ μπορεί να περάσει ακόμα και μέρες χωρίς να κοιμηθεί ή να θελήσει να φάει.
Η περίπτωσή της έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, μετά από ένα πρόσφατο ατύχημα που είχε η μικρή, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και σύρθηκε στην άσφαλτο, αλλά σηκώθηκε  και μολονότι ήταν τραυματισμένη δήλωνε πως δεν νοιώθει καθόλου πόνο.
Πάντως η μητέρα της, Niki Trepak, επιμένει πως το παιδί της δεν είναι κάποιο "τέρας της φύσης" απλά αναγνωρίζει πως η ζωή της είναι δύσκολη καθώς η αναισθησία στον πόνο έχει σαν αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται καθόλου τον κίνδυνο και να παθαίνει συχνούς τραυματισμούς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!