GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Ένα βιβλίο που αφηγείται τα ιστορικά γεγονότα του '55 και '74 και σημάδεψαν την Κύπρο, ένα μυθιστόρημα συνταρακτικό, εκστατικό, γεμάτο από τη σφοδρότητα της μουσικής, μία αυτοβιογραφία που αρχίζει ως ιστορία αγάπης και τελειώνει ως ελεγεία, μία ερωτική ιστορία που αναφέρεται στο ψέμα και στην εκδίκηση, είναι όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας.  

1. "Τα χρόνια με τα κυκλάμινα" από τις εκδόσεις Λιβάνη

Η Μαρία Περατικού-Κοκαράκη μέσα από το βιβλίο της αφηγείται τα γεγονότα του '55 και '74 που σημάδεψαν την Κύπρο. Οφειλή προς τη νέα γενιά, που ακούει τις ιστορίες τούτου του τόπου και νομίζει πως είναι παραμύθι. Μ’ αυτά τα αισθήματα και με το κελάρυσμα του νερού απ’ το κεφαλόβρυσο του Καραβά και με το φλοίσβο της θάλασσας της Αμμοχώστου και της Αχεροποιήτου στ’ αυτιά και στην καρδιά της μεγάλωσε η Ελένη, αγναντεύοντας τον Πενταδάκτυλο, κι η φίλη της Ιφιγένεια στο κλειστό απ’ τα βουνά του Τροόδους χωριό της. Η φιλία θα τις ενώσει κι οι μοίρες απ’ τον Πενταδάκτυλο θα τις παρακολουθούν... Όπως κι η λεπτή μυρωδιά των κυκλάμινων στον αγέρα θα τους φέρνει μια μικρή ανάσα...

2. " Μαέστρος" από τις εκδόσεις Καλέντη

Ο Μαέστρος είναι αδιαμφισβήτητα ένας διαλογισμός για την ουσία της ύπαρξής μας, περιβεβλημένος από τα παιχνίδια της τύχης. Μία ιστορία φτιαγμένη από κρυφές αντιστοιχίες ακούσιων αποκαλύψεων και μυστικών της παιδικής ηλικίας. Είναι ένα μυθιστόρημα συνταρακτικό, εκστατικό, γεμάτο από τη σφοδρότητα της μουσικής. Αποτελεί επίσης ένα στοχασμό για το στοιχείο του απρόβλεπτου που ενυπάρχει σε κάθε πλάσμα, για τη δύναμη του τυχαίου και την άβυσσο της ανθρώπινης ευθραυστότητας, αλλά και για την ανεξάντλητη γονιμότητα της τέχνης.

3. "Το αθάνατο στέμμα" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει σε μία σειρά μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας γεμάτα φιλοδοξία και αισθησιασμό. Η ιστορία που περιγράφεται μέσα από το βιβλίο είναι σκοτεινή, υπέροχη και η χημεία του καταπληκτική. Με έναν βαθύ έρωτα να τους συνδέει, ο Τζάστιν και η Μέι συμμετέχουν σε μια αποστολή της χώρας τους στην Αρκάντια, όπου ο Τζάστιν ανακαλύπτει τα συνωμοτικά σχέδια του Αρχιερέα, ενώ η Μέι ρισκάρει συνεχώς τη ζωή της σε επικίνδυνες αποστολές.

4. "Πάτι και Ρόμπερτ" από τις εκδόσεις Κέδρος 

Το βιβλίο δεν αποτελεί απλά μία αυτοβιογραφία της Patti Smith. Γραμμένο με μυθιστορηματικό τρόπο, αρχίζει ως ιστορία αγάπης και τελειώνει ως ελεγεία, ένας χαιρετισμός προς τη Νέα Υόρκη του τέλους της δεκαετίας του ’60 και των αρχών του ’70. Είναι όμως και το χρονικό της ανόδου δύο νεαρών άσημων καλλιτεχνών, το πρελούδιο της επιτυχίας τους. «Το πιο σαγηνευτικό και εκφραστικό χρονικό της μποέμικης και στιλάτης Νέας Υόρκης του τέλους του ’60 και των αρχών του ’70» Janet Maslin, δημοσιογράφος, The New York Times. 

5. "Η καρδιά μου σου ανήκει" από τις εκδόσεις Ωκεανός

Ένα ψέμα, ένας κρυφός έρωτας και μια παράλογη δίψα για εκδίκηση είναι μερικά από τα στοιχεία κλειδιά που περιγράφουν την ιστορία του συγκεκριμένου μυθιστορήματος. Η Μυρτώ από την ημέρα που γεννήθηκε πήρε πολύ αγάπη απ’ όλους και ειδικά από τον Δημήτρη. Άλλωστε η καρδιά του της ανήκε. Όμως αυτή που δεν την αποδέχτηκε ποτέ ήταν η Ιωάννα, η θετή της μητέρα. Για εκείνην ήταν απλά ένας όρκος. Ήταν μόνο το σκαλοπάτι για να απολαύσει με την ησυχία της, την περιουσία του άντρα της. Το σχέδιό της όσο καλοστημένο και αν ήταν άρχισε να συναντά στην πορεία πολλά απρόβλεπτα εμπόδια. Πώς θα αντιδράσει το αρρωστημένο της μυαλό όταν μέσα σε μια στιγμή δει ότι χάνει τα πάντα; Κανείς τους δεν μπορεί να φανταστεί…

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!