GOOD LIFE

To Βερολίνο έφτιαξε χάρτη που σου δείχνει αν σε "κλέβουν" στο ενοίκιο

Οι αρχές στη γερμανική πρωτεύουσα υιοθέτησαν μία νέα νομοθεσία που θεωρούμε πως είναι μια εξαιρετική ιδέα την οποία πολύ θα θέλαμε να δούμε να εφαρμόζεται και αλλού.

Συγκεκριμένα έδω και έξι μήνες έχουν περάσει έναν νόμο που ορίζει την μέση τιμή ενοικίου ανά ζώνη σε κάθε γειτονιά της πόλης και πλέον με νόμο απαγορεύεται να σου νοικιάσει κάποιος ένα διαμέρισμα σε τιμή που να υπερβαίνει κατά 10 % αυτή τη μέση τιμή.
Μάλιστα τώρα έφτιαξαν και έναν χάρτη που δείχνει τις γειτονιές που βρίσκονται κοντά σε σταθμό τρένου και μετρό (S Bahn) ο οποίος χάρτης αναγράφει και τις ενδεικτικές τιμές ενοικίων, ώστε όλοι να είναι ενήμεροι, καθώς παρατηρήθηκε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πηγαίνουν να μείνουν στο Βερολίνο (για σπουδές, αναζήτηση εργασίας ακόμα και πολύμηνες διακοπές) αναζητά ένα διαμέρισμα κοντά σε σταθμό τρένου. Όπως αναφέρει ο Independent η μέση τιμή αφορά διαμέρισμα 70 τ.μ. με μία κρεβατοκάμαρα, ενώ ήδη από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου νόμου οι τιμές των ενοικίων στο Βερολίνο έχουν πέσει κατά 3,1% σύμφωνα με τα στοιχεία του κτηματομεσιτικού site ImmobilienScout24.
Να μια ωραία ιδέα που θα έπρεπε να υιοθετήσουν και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και γιατί όχι και το αθηναϊκό μετρό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!