GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Ένα μυθιστόρημα για την άρνηση του ανθρώπου να πεθάνει την ώρα που ο κόσμος γύρω του καταρρέει, μία Αλίκη που συμβολίζει όλους τους εφήβους των μεγαλουπόλεων, μία πραγματική ιστορία που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την εποχή του κραχ το 1929, ένα βιβλίο που αναφέρεται στις πτυχές της βίας και πιο συγκεκριμένα στον σχολικό εκφοβισμό και τέλος μία ρομαντική ιστορία που διαδραματίζεται στη Γαλλία του '60, είναι όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας.

1. "Ασημένια θάλασσα" από τις εκδόσεις Κέδρος

Το συγκεκριμένο βιβλίο αν και γράφτηκε το 2009, μπήκε σε ένα προσωπικό "συρτάρι" του συγγραφέα και έμεινε εκεί μέχρι σήμερα. Η "Ασημένια θάλασσα" είναι  είναι ένα μυθιστόρημα για την άρνηση του ανθρώπου να πεθάνει την ώρα που ο κόσμος γύρω του καταρρέει. Μια ιστορία επιβίωσης και αντίστασης στην επιβαλλόμενη δυστοπία. Σε μια χώρα και σε μια εποχή που δεν κατονομάζονται, ένας νεαρός άντρας περιπλανιέται σ' έναν ζοφερό τόπο, στις στάχτες μιας ανεξήγητης ολικής καταστροφής. Αναζητώντας προορισμό και νόημα στη ζωή του, θα επιδιώξει να ξανασυναντηθεί με το παρελθόν του και θα διασχίσει την καμένη ενδοχώρα για να εκπληρώσει ένα παράλογο ταξίδι: να περάσει τη θάλασσα για να βρει τα ίχνη ενός παλιού του έρωτα.

2. "Η Αλίκη στην πόλη" από τις εκδόσεις Πατάκη

Η Αλίκη συμβολίζει όλους τους εφήβους των μεγαλουπόλεων. Ζουν στο απέναντί μας διαμέρισμα, στο παγκάκι, στο πάρκο, στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στα λεωφορεία, κοντοσκέκεται σε μια βιτρίνα με αξεσουάρ όλα 5 ευρώ. Ζουν παντού. Ένα καθηλωτικό βιβλίο πενήντα σελίδων που περιπλανιέται μέσα στην ψυχή των εφήβων, για ο,τι τραυματίζεται στον κόσμο τους, για ο,τι ανασαίνει σιμά τους και δεν το αναγνωρίζεις μεμιάς. Η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης.

3. "Το τρένο με τα ορφανά" από τις εκδόσεις Ωκεανός

Έχει μεταφραστεί σε πάνω από τριάντα πέντε χώρες και έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι ένα συγκινητικό και αληθινό μυθιστόρημα που αναφέρεται λίγο μετά την εποχή του κραχ το 1929. Η Νίαμ, ένα εννιάχρονο ορφανό, παιδί Ιρλανδών μεταναστών, θα χάσει την πολιτισμική της ταυτότητα. Κάθε οικογένεια που την αναλαμβάνει, της αλλάζει το όνομα και τα δεδομένα της ζωή της. Νίαμ, Ντόροθη, Βίβιαν... δεν ξέρει ποια απ’ όλες είναι. Ξέρει μόνο πως είναι ένα πλάσμα χωρίς ρίζες, σε έναν κόσμο που διαφημίζει τον πλούτο και την ευμάρεια, για να κρύψει, τον απόλυτο πόνο και τη δυστυχία. 

4. "Μυστικά και ψέματα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Μία όμορφη ιστορία που η συγγραφέας καταφέρνει να μας προβληματίσει και να μας βάλει σε σκέψεις. Η Liane Moriarty καταπιάνεται με διάφορα κοινωνικά θέματα στο βιβλίο της, όπως είναι η σχολική βία, ή όλες εκείνες τις μαμάδες που στα πλαίσια ενός κοινωνικού και σχολικού περιβάλλοντος βρίσκονται συνεχώς σε μια άτυπη διαμάχη. Είναι μία σύγχρονη και ρεαλιστική ιστορία που παρουσιάζει μια πραγματικότητα στην οποία βολευόμαστε να κλείνουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας, αλλά που δυστυχώς η πράξη μας οξύνει την ύπαρξή του προβλήματος.

5. "Βίλα θλίψη" από τις εκδόσεις Λιβάνη

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Πατρίκ Μοντιανό μας ταξιδεύει στη Γαλλία του '60, όπου μία παρέα περίεργων ανθρώπων ζει μια περιπέτεια πίσω από την οποία παραμονεύει το μυστήριο και ο αισθησιασμός. Ένα όμορφο και ρομαντικό μυθιστόρημα που αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την εξαιρετική γραφή του συγγραφέα. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!