GOOD LIFE

Γιατί δεν πρέπει να χάσεις τα κιλά των εορτών

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι οι γιορτές των στερεοτύπων, μιας και πρέπει να στολίσεις το σπίτι, να είσαι χαρούμενος, να μην είσαι μόνος, να βγεις να διασκεδάσεις, να είσαι όμορφος, να αγοράσεις δώρα, να είναι ξεχωριστές, να μαγειρέψεις διαφορετικά, να φας πολύ, να πιεις πολύ και να τα κάνεις όλα στον υπερθετικό βαθμό

Το «σύστημα» είναι καλά δομημένο να σε ωθεί στην υπερκατανάλωση και στην αυτόματη δράση. Και αφού τα κάνεις όλα αυτά και είσαι «politically correct», μετά τις γιορτές ξεκινά το «πολύ κράτησε το πανηγύρι» και «τα κεφάλια μέσα»… Κοιτάς το άδειο πορτοφόλι σου και νιώθεις τύψεις, κοιτάς τη ζυγαριά και νιώθεις ενοχές και φυσικά παρότι οι μέρες άγιες, κανείς δεν σ αφήνει να αγιάσεις …

Για αυτό, αυτή τη φορά σκέψου και δράσε διαφορετικά, σπάσε τα στερεότυπα!

Αποδέξου, πως ήταν επιλογή σου να φας περισσότερο και να ξοδέψεις. Προφανώς ένα κομμάτι του εαυτού σου μπορεί να το ήθελε και να ήταν ανάγκη σου να το πράξεις. Επίσης δεν μπορείς να το αλλάξεις μιας και η μηχανή του χρόνου δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί!

Εστίασε στην χαρά αυτών που έκανες και μη τρέχεις να τιμωρήσεις τον εαυτό σου. Σου αξίζει να είσαι χαρούμενος και με λίγα κιλάκια παραπάνω τουλάχιστον για αυτές τις ημέρες.

«Μην πεις πόσο καλά πέρασες γιατί ο κόσμος δεν χρωστάει καλό». Μήπως ήρθε η ώρα να δοξάσουμε τη χαρά και να εστιάσουμε σ αυτή; Το να χαμογελάς είναι μεταδοτικό! Γιατί πρέπει να το κρύβεις;

Η νοστιμιά μετράει και η ζωή είναι γλυκιά! Τι κι αν πήρες 1, 2 και 3 κιλά. Οι γιορτές τελειώνουν και η καθημερινότητα σου είναι αυτή που μετράει. Αν αυτή είναι «παχυντική» μέσα από διατροφικές επιλογές και συναισθηματικές στάσεις, τα κιλά θα μείνουν. Αν είναι ισορροπημένη τα κιλά θα φύγουν, μα η χαρά της απόλαυσης θα είναι παρούσα και διαρκής.

Στο κλείσιμο λοιπόν αυτής της εορταστικής περιόδου φρόντισε να κρατήσεις 3 λέξεις, μια για κάθε κιλό: αποδοχή, απόλαυση, αυτοφροντίδα.

Κάνε αυτές τις λέξεις, πράξεις και καθημερινότητα. Αυτή είναι η δική μου μαγική διαιτολογική συμβουλή! Μ' αυτό τον τρόπο θα έχεις και καλό σώμα και καλή χρόνια, μα πάνω απ΄όλα καλή ζωή!

Κωνσταντίνος Ζερβός
Γνωσιοσυμπεριφοριστής Διατροφολόγος
Certified Health & Wellness Coach

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!