GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στον ρομαντισμό και τον έρωτα, μία συγκινητική αφήγηση που σου μαθαίνει πως η δύναμη της ψυχής τα καταφέρνει όλα, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και πέντε διηγήματα που όλοι οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με το ίδιο δίλημμα, το δίλημμα της θυσίας για χάρη του άλλου, είναι είναι όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας. 

1. "Οι κόρες των Αστεριών" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Η ιστορία του βιβλίου κρύβει έναν ρομαντισμό και μια τρυφερότητα που δίνονται στον αναγνώστη με απλό και φυσικό τρόπο. Η Μαία και οι αδελφές της είχαν όλες υιοθετηθεί όταν ήταν ακόμη μωρά. Με την ξαφνική είδηση του θανάτου του πατέρα τους, συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ωθώντας την καθεμία τους στην αναζήτηση της αληθινής καταγωγής της. "Οι κόρες των Αστεριών" είναι το πρώτο μυθιστόρημα από τη σειρά της Lucinda Riley. 

2. "Ιόλη" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα που καθώς το διαβάζεις μουσκεύεις τις σελίδες από τα δάκρυα. Μέσα από την ιστορία την Ιόλης ανακαλύπτουμε και εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα συναισθήματα μας για τους δικούς μας ανθρώπους. Είναι το ζωντανό παράδειγμα πως η δύναμη της ψυχής μπορεί να καταφέρει τα πάντα. 

3. "Ένα μίλι δρόμος στο σεληνόφωτος" από τις εκδόσεις Κέδρος

Ο Ντένις Λεχέιν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους λογοτέχνες στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Η ιστορία συνδέεται με µε την οικονοµική κρίση, την ανεργία και τον θυµό. Η αφήγηση είναι σε α΄πρόσωπο ώστε ο αναγνώστης να γίνει συνένοχος στα ηθικά διλήμματα του Patrick.

4. "Ή όλοι ή κανείς" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το πρώτο βιβλίο της Δέσποινας Μπάτρη περιλαμβάνει 5 διηγήματα με κοινό άξονα. Όλοι οι ήρωες, ανεξαρτήτου φύλου, οικονομικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου βρίσκονται αντιμέτωποι με το ίδιο δίλημμα, το δίλημμα της θυσίας για χάρη του άλλου. Ο πρώτος χαρακτήρας σε κάθε ζεύγος είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο και κουβαλάει το βάρος της διήγησης. Ο δεύτερος αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο μεταξύ τους «διάλογος» φωτίζει τις πράξεις των αφανών ή παραγνωρισμένων ηρώων, σε ποικίλες εποχές και κοινωνίες.

5. "Μία άλλη εποχή" από τις εκδόσεις Ωκεανός

Λίγο μετά τον εμφύλιο, η Λουκία και ο Κωνσταντής γνωρίστηκαν τυχαία και αμέσως ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε ανάμεσα τους. Ο έρωτας τους δοκιμάστηκε, πέρασε από συμπληγάδες και κατάφερε να βγει νικητής. Μα οι σκληρές δοκιμασίες άφησαν πληγές στις ψυχές τους. Ένα βιβλίο χωρίς υπογραμμίσεις και σημειώσεις όμως γεμάτο με πολλά συναισθήματα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!