WOMEN'S GUIDE

10 vintage εικόνες που δείχνουν τη γυναικεία ελευθερία στο Ιράν

Όταν υπήρχε ελευθερία στο Ιράν πριν το 1980 οι γυναίκες κυκλοφορούσαν μόνες και φορούσαν μίνι. 

Η ζωή για τις γυναίκες του Ιράν είναι πολύ δύσκολη. Οι κανόνες της κοινωνίας που τις υποχρεώνουν να ακολουθήσουν είναι αρκετά αυστηροί. Δεν ήταν όμως από πάντα έτσι. Πριν την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, το Ιράν ήταν μία τελείως διαφορετική χώρα, με δυτικό τρόπο ζωής γεγονός που έδινε ελευθερία σε όλους τους ανθρώπους να εκφραστούν όπως αυτοί επιθυμούσαν.

Πριν το 1979 βλέπουμε τις γυναίκες να φοράνε μοντέρνα ρούχα σε σχέση με σήμερα που φοράνε μπούρκα και κρύβουν το πρόσωπο τους. Από περιοδικά που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή φαίνεται το γυναικείο φύλο να είχε μεγάλη ελευθερία στα ρούχα που διάλεγαν. Παντελόνια, μίνι φούστες, έντονο μακιγιάζ και ανοιχτές μπλούζες είναι μερικές από τις επιλογές που φορούσαν και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους εκείνης της δεκαετίας. 

Πλέον όλες οι Ιρανές είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια με την μαντήλα. Το 2014 περίπου 3,6 εκατομμύρια γυναίκες δέχθηκαν προειδοποιήσεις, πρόστιμα, ακόμα και συλλήψεις από την αστυνομία λόγω "ανάρμοστης" ένδυσης, σύμφωνα με στοιχεία των αρχών. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!