GOOD LIFE

5 σνακ που πιστεύουμε ότι είναι υγιεινά αλλά τελικά ίσως δεν είναι

Αρκετές φορές τα σνακ κατηγορούνται ως junk food γιατί κατά κανόνα έχουν μικρή ή καθόλουδιατροφική αξία  και πολλές θερμίδες. 

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ορισμένα σνακς και ροφήματα που καταλανώνουμε σε καθημερινή βάση μπορεί να μας προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. 

1. Δημητριακά

Πολλά είδη δημητριακών έχουν μεγάλες ποσότητες Βιταμίνης Α, νιασίνης και ψευδάργυρου. Η υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Α έχει συνδεθεί με την ηπατική βλάβη, τις σκελετικές ανωμαλίες, και την απώλεια μαλλιών, ενώ η υπερβολική ποσότητα ψευδάργυρου εμποδίζει την απορρόφηση του χαλκού, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών και των λευκών κυττάρων του αίματος. 

2. Μπισκότα

Αποτελούν αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Συνδυάζονται εξαιρετικά με γάλα και γιαούρτι στο πρωινό, αλλά και σαν γλύκισμα. Δυστυχώς, όμως, περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ελαίων, όπου η μεγάλη κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.

3. Γιαούρτι

Για όσα θα πούμε σε αυτή τη κατηγορία δεν ισχύουν για το απλό γιαούρτι, αλλά για το γιαούρτι επιδόρπιο. Τα επιδόρπια γιαουρτιού είναι όλα τα γιαούρτια που περιέχουν ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως το σιρόπι φρουκτόζης, γλυκόζης ή ασπαρτάμης. Αρκετές φορές περιέχουν και διάφορες πρόσθετες ουσίες, για να πάρουν το χρώμα και το άρωμα που τα κάνουν τόσο ελκυστικά. Η υπερκατανάλωση μίας τέτοιας τροφής σε καθημερινή βάση προκαλεί υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου, η οποία έχει συνδεθεί με πέτρες στα νεφρά, καρκίνο του προστάτη και συσσώρευση ασβεστίου στα αιμοφόρα αγγεία.

4. Καφές

Εκτός ότι πειράζει στα νεύρα, μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, άγχος και καρδιοπάθειες. Πάντα μιλάμε για υπερβολική ποσότητα. Όχι για έναν καφέ την ημέρα. 

5. Αλλαντικά από κόκκινο κρέας

Όταν επιλέγετε αλλάντικά από κόκκινο κρέας προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο επιλεχτικοί. Σύμφωνα με το «Global Burden of Disease Project» 34.000 θάνατοι από καρκίνο ετησίως στον κόσμο αποδίδονται σε μία διατροφή πλούσια σε αλλαντικά. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!